reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe upławy a dupaston

spokojnie, staraj się nie stresować i nie nakręcać. Moja koleżanka plamila do 3 miesiąca zanim dowiedziala się o ciąży. Lekarz za pewne stwierdził, że przyczyną plamien jest niski progesteron, dlatego Ci przepisał dupka. Bierz tak jak Ci kazał.

Duphaston to lek stosowany w ginekologii. Zawiera substancję czynną dydrogesteron, który jest aktywnym progesteronem.
Staram się myśleć pozytywnie że wszystko będzie okej. Wiem że są różne przypadki każdy organizm jest inny i jest to sprawa indywidualna. Najgorsze te czekanie bo wizytę dopiero mam 22 grudnia

reklama
sama nie potrafisz czytać 🤣 napisał co lekarz stwierdził.
. rozumiem że ty tego nie napisalas?
Mój post jest logiczny i chodziło mi o to.
E9919E13-EAD5-47E9-8674-4BCE75937C58.jpeg

. rozumiem że ty tego nie napisalas?
Mój post jest logiczny i chodziło mi o to.
Zobacz załącznik 1347068
wez się ogarnij kobieto, napisałam że lekarz zapewne tak stwierdził dlatego przepisał dupka. Więc po co ma autorka badać czy ma niski progesteron? I w ogóle po co kogoś straszysz, że beta spada? Na jakiej podstawie tak twierdzisz, wchodzisz w kompetencje lekarza, lekarz z doświadczenia przepisał dupka, bo jeżeli przyczyną jest niski progesteron to ciąża się utrzyma, a jeżeli nie to nie utrzyma mimo dupka, więc nie ma sensu robić badan i się stresować.

Bierz ten duphaston i trzymam kciuki. U mnie w 5+0 też był tylko pęcherzyk. Za 2 tyg powinno być słychać serduszko. Ja bym nie badała ani proga ani tymbardziej bety bo jakikolwiek wyszedlby Ci jej wynik bedziesz sie zastanawiala czy to nie za mało/ za dużo, ktoś Ci każe sprawdzić ponownie przyrost i znowu będziesz w gonitwie mysli, a powyzej 5000 beta zwalnia z przyrostem. Powodzenia, 22 grudnia już nie długo.

Bierz ten duphaston i trzymam kciuki. U mnie w 5+0 też był tylko pęcherzyk. Za 2 tyg powinno być słychać serduszko. Ja bym nie badała ani proga ani tymbardziej bety bo jakikolwiek wyszedlby Ci jej wynik bedziesz sie zastanawiala czy to nie za mało/ za dużo, ktoś Ci każe sprawdzić ponownie przyrost i znowu będziesz w gonitwie mysli, a powyzej 5000 beta zwalnia z przyrostem. Powodzenia, 22 grudnia już nie długo.
A czy miałaś jakieś plamienia ? Czy wszystko dobrze się skończyło?

reklama
Do góry