reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5tc brak pęcherzyka, brązowe plamienie

reklama
Jutro mam do niej dzwonić z wynikami i wtedy wrazie co przyjmie mnie wcześniej ale mówiła ze jak wyniki będą dobre to nie ma sensu robić wcześniej USG. Bo przypominam że po poronieniu miałam jeden okres i to czasowo mega przesunięty wiec cykl mi się przestawić mógł (już tak to sobie tłumacze)
Trzymam kciuki, aby były dobre.... jednakże leżałam w szpitalu z laską, która miała cp, a beta rosła jej wręcz ksiażkowo :/
Także nawet z prawidłowym wynikiem poszłabym jak najszybciej do innego lekarza.

Trzymam kciuki, aby były dobre.... jednakże leżałam w szpitalu z laską, która miała cp, a beta rosła jej wręcz ksiażkowo :/
Także nawet z prawidłowym wynikiem poszłabym jak najszybciej do innego lekarza.
ale tak myśle co lekarz mi teraz może powiedzieć innego jak nic nie widać na USG? jak myślisz? bo naprawdę nikt u mnie nie miał takiej sytuacji

ale tak myśle co lekarz mi teraz może powiedzieć innego jak nic nie widać na USG? jak myślisz? bo naprawdę nikt u mnie nie miał takiej sytuacji

Problem jest taki, że jeśli beta osiągnie poziom 1500 (a Twoja musiała tyle mieć jeśli rosła nadal prawidłowo) to w macicy MUSI być pęcherzyk. Jeśli go nie ma należy rozpocząć diagnostyke w kierunku cp, a na pewno nie wolno czekać.
Inny lekarz to przede wszystkim inny sprzęt i inne oko, a na tym etapie to właśnie jest najważniejsze

Zależy też od sprzętu. U mnie pęcherzyk było widać dopiero przy becie powyżej 2000. Najlepiej znaleźć lekarza z dobrym sprzętem

reklama
Do góry