reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe upławy a dupaston

A czy dziś lekarz nie powinien od razu zlecić mi badanie na progesteron tylko od razu dal mi tabletki na podtrzymanie ?
Duphaston to syntetyczny progesteron. Jeśli zrobisz reraz badanie progesteronu to ten syntetyczny nie wyjdzie w badaniu, a możesz mieć niski poziom.
Przy plamieniach zwykle przepisuje się duphaston lub luteinę.

reklama
Bętę robiłam już 3 razy pierwsza 4.12 miałam 317 potem drugi raz 6.12 to miałam 895i t eraz trzeci raz 8.12 i miałam 2543
Tak, ale jeśli spada to może być oznaka, że ciąża się nie rozwija i stąd mogą być plamienia również. A wtedy nie ma sensu brać duphaston.

Beta prawidłowo ci przyrasta więc skoro lekarz nie zalecił ci robić to niema sensu jej powtarzać, to samo z progesteronem.Dostałaś duphaston na plamienia i dobrze .Słuchaj lekarza i rób te badania które ci zleci a nie to co ci osoby z forum mówią.
Bętę robiłam już 3 razy pierwsza 4.12 miałam 317 potem drugi raz 6.12 to miałam 895i t eraz trzeci raz 8.12 i miałam 2543

Ja plamiłam 3 razy ( tzn w 3 ciążach) , w tym tylko jedna z nich się utrzymała do końca. Lekarz daje duphaston lub luteinę na podtrzymanie ciąży ( przeważnie ,, z marszu ,,). Natomiast plamienia w tak wczesnej ciąży mogą się pojawiać i znam wiele kobiet, które je miały i po podaniu leków wszystko się uspokajało. Jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to dotrwa jeśli natomiast jest nieprawidłowa to organizm zrobi swoje i może to być bardzo bolesne ale tak to działa czy tego chcemy czy nie

reklama
Beta prawidłowo ci przyrasta więc skoro lekarz nie zalecił ci robić to niema sensu jej powtarzać, to samo z progesteronem.Dostałaś duphaston na plamienia i dobrze .Słuchaj lekarza i rób te badania które ci zleci a nie to co ci osoby z forum mówią.
Jak to nie ma sensu? Skąd wiesz, że beta nie spada?
Progesteron zawsze warto zbadać i chciiaz wiedzieć, że to on lub nie on jest przyczyną plamień.
Skoro lekarz nie wie od czego jest plamienie to chyba jednak warto zbadać progesteron, tym bardziej, że nie jest to drogie badanie, a progesteron jest bardzo ważny.

Do góry