reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe upławy a dupaston

To lekarz zleca badania po pierwsze,po drugie beta dobrze jej przyrasta,dostała leki na plamienie.Nikt nie będzie robił non stop bety bez przesady.
Jak to nie ma sensu? Skąd wiesz, że beta nie spada?
Progesteron zawsze warto zbadać i chciiaz wiedzieć, że to on lub nie on jest przyczyną plamień.
Skoro lekarz nie wie od czego jest plamienie to chyba jednak warto zbadać progesteron, tym bardziej, że nie jest to drogie badanie, a progesteron jest bardzo ważny.

reklama
To lekarz zleca badania po pierwsze,po drugie beta dobrze jej przyrasta,dostała leki na plamienie.Nikt nie będzie robił non stop bety bez przesady.
A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Autorka na początku napisała, że NIE ROBIŁA ŻADNYCH BADAŃ, więc napisałyśmy o becie to po pierwsze.
Po drugie skoro lekarz nie proponuje badania progesteronu w przypadku nieokreślonego plamienia- to chyba nie jest dobrym lekarzem. Powinien wykluczyć wszystkie opcje.
Sprawdzenie czy beta nie spada ma sens. Nie ma sensu podtrzymywać ciąży duphastonem, jeśli beta spada.

No właśnie czytaj cały wątek że zrozumieniem,autorka pisała że trzy razy robiła betę i podała datę i przyrost.
A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Autorka na początku napisała, że NIE ROBIŁA ŻADNYCH BADAŃ, więc napisałyśmy o becie to po pierwsze.
Po drugie skoro lekarz nie proponuje badania progesteronu w przypadku nieokreślonego plamienia- to chyba nie jest dobrym lekarzem. Powinien wykluczyć wszystkie opcje.
Sprawdzenie czy beta nie spada ma sens. Nie ma sensu podtrzymywać ciąży duphastonem, jeśli beta spada.

No właśnie czytaj cały wątek że zrozumieniem,autorka pisała że trzy razy robiła betę i podała datę i przyrost.
A ty widzisz, że odnosiłem się do tego co pisała na początku, że nie robiła żadnych badań? Nie masz już argumentów to najłatwiej teraz obrócić kota ogonem- okej. Miłego wieczoru, kończę tę dyskusję.

Fakt bete robiłam ostatni raz 8.12 i tak też dziś powiedziałam lekarzowi a plamienia w sumie zaczeły się 13.12 więc przez te parę dni w sumie nie wiem czy beta spadła czy się podniosła

No lekarz chyba lepiej wie co robi... gdyby podejrzewał obumarcie ciąży to by kazał zrobić bete.
A czy ktoś powiedział, że lekarz nie wie co robi?
Autorka chciała rad- ode mnie dostała, żeby zbadała poziom progesteronu- może być przyczyną plamień, jeśli jest za niski. Nie rozumiem waszych komentarzy.

Fakt bete robiłam ostatni raz 8.12 i tak też dziś powiedziałam lekarzowi a plamienia w sumie zaczeły się 13.12 więc przez te parę dni w sumie nie wiem czy beta spadła czy się podniosła
Tak, ale napisalas to już po moich dwóch komentarzach, więc ta pani nie czyta dokładnie i nie rozumie, że ja to napisałam zanim napisalas, że robiłaś betę😣 i o to chodziło.

A czy ktoś powiedział, że lekarz nie wie co robi?
Autorka chciała rad- ode mnie dostała, żeby zbadała poziom progesteronu- może być przyczyną plamień, jeśli jest za niski. Nie rozumiem waszych komentarzy.
napisałaś, że lekarz nie jest dobry, bo dal autorce dupka na plamienia. Plamienia na początku ciąży często się zdarzają i ciąże są donoszone. Myślę, że lekarz prowadził tysiące ciaz i wie co robi i gdyby miał obawy to podjąłby inne kroki niz przepisanie dupka.

reklama
Tak, ale napisalas to już po moich dwóch komentarzach, więc ta pani nie czyta dokładnie i nie rozumie, że ja to napisałam zanim napisalas, że robiłaś betę😣 i o to chodziło.
No ja rozumiem rozumiem faktycznie odrazu mogłam napisać o tej becie ale akurat ta bete wykonam i ten progesteron dla świętego spokoju i spokojniej głowy

Do góry