reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg i progesteron

reklama
No to kolejny dowód na to, że miałam durnego lekarza prowadzącego 😅 dobrze, że go zmieniłam.

Generalnie to nie jest jakiś tragiczny progesteron zwłaszcza, że on dobowo bardzo mocno się waha no, ale jeśli jest już widoczna na usg ciąża i są plamienia to przy takim progu powinno się go na wszelki wypadek suplementowac.
Z drugiej strony gdyby to było 10 tys to świadczyłoby to o nieprawidłowościach w rozwój ciąż bo taki prog po pierwsze chyba nie jest realny, a po drugie powinien być powodem dalszej diagnostyki wirc tym bardziej na miejscu lekarza bym się przejęła 😅

Generalnie to nie jest jakiś tragiczny progesteron zwłaszcza, że on dobowo bardzo mocno się waha no, ale jeśli jest już widoczna na usg ciąża i są plamienia to przy takim progu powinno się go na wszelki wypadek suplementowac.
Z drugiej strony gdyby to było 10 tys to świadczyłoby to o nieprawidłowościach w rozwój ciąż bo taki prog po pierwsze chyba nie jest realny, a po drugie powinien być powodem dalszej diagnostyki wirc tym bardziej na miejscu lekarza bym się przejęła 😅
Wiesz, to 10 to było jak już tydzień łykałam duphaston, więc stwierdziłam, że może być przez to tak wysoki. Ale boję się myśleć jaki był wcześniej :p a lekarza miałam ogólnie dziwnego. Niby opinie na ZL super, szeroka specjalizacja, zagrożone ciąże, a jak do niego przyszłam, to zaproponował mi tylko czekanie i obserwację sytuacji 😑 i wizyty co 4 tygodnie. Na dobrą sprawę, nawet ten duphaston dostałam dopiero w szpitalu bo on nic. Ciężko zaufać lekarzom, ciężko trafić na takiego, co faktycznie popatrzy całościowo. Teraz mam kombo super lekarza, który zna się z moją terapeutką, wiem, że zdarza im się o moim leczeniu rozmawiać, oboje zachowują przy tym tajemnicę lekarską, a ja wreszcie czuję się komfortowo :)

Wiesz, to 10 to było jak już tydzień łykałam duphaston, więc stwierdziłam, że może być przez to tak wysoki. Ale boję się myśleć jaki był wcześniej :p a lekarza miałam ogólnie dziwnego. Niby opinie na ZL super, szeroka specjalizacja, zagrożone ciąże, a jak do niego przyszłam, to zaproponował mi tylko czekanie i obserwację sytuacji 😑 i wizyty co 4 tygodnie. Na dobrą sprawę, nawet ten duphaston dostałam dopiero w szpitalu bo on nic. Ciężko zaufać lekarzom, ciężko trafić na takiego, co faktycznie popatrzy całościowo. Teraz mam kombo super lekarza, który zna się z moją terapeutką, wiem, że zdarza im się o moim leczeniu rozmawiać, oboje zachowują przy tym tajemnicę lekarską, a ja wreszcie czuję się komfortowo :)

Duphaston nie wychodzi we krwi wiec w badaniu wychodził tylko ten naturalny😅

reklama
Do góry