reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg i progesteron

Beta jak i progesteron mega wysokie. Aż nie do uwierzenia w tak krótkim odstępie czasu. Ja bym chyba poszukała szybciej labo otwarte w niedziele i sprawdziła.

reklama
Ja w 5tc+4 dni miałam betę 19317, pęcherzyk w macicy, a dwa dni później na kolejnym USG(leżałam w szpitalu) zarodek+serduszko. Fakt, progesteronu nie badałam ale jeśli chodzi o wynik bety w odniesieniu do tygodnia ciąży to jest on możliwy.
Może w poprzednich wynikach coś ktoś pomylił?
Dla własnego bezpieczeństwa i spokoju powtórzyła bym oba wskaźniki

Ja w 5tc+4 dni miałam betę 19317, pęcherzyk w macicy, a dwa dni później na kolejnym USG(leżałam w szpitalu) zarodek+serduszko. Fakt, progesteronu nie badałam ale jeśli chodzi o wynik bety w odniesieniu do tygodnia ciąży to jest on możliwy.
Może w poprzednich wynikach coś ktoś pomylił?
Dla własnego bezpieczeństwa i spokoju powtórzyła bym oba wskaźniki
Czyli podobnie jak ja. Ja dzisiaj 5+0 i wynik ponad 17 tys. A czemu leżałaś w szpitalu?

Czyli podobnie jak ja. Ja dzisiaj 5+0 i wynik ponad 17 tys. A czemu leżałaś w szpitalu?
Plamiłam. Do tej pory przyczyna nie znana, lekarz coś przebąkiwał, że zarodek zstępuje ale nigdy później nikt inny takiego sformułowania nie użył. Dostałam progesteron podjęzykowo, poleżałam 4 dni na oddziale, plamienie ucichło i wróciłam do pracy. Z ciążą wszystko ok do dnia dzisiejszego 💪

Plamiłam. Do tej pory przyczyna nie znana, lekarz coś przebąkiwał, że zarodek zstępuje ale nigdy później nikt inny takiego sformułowania nie użył. Dostałam progesteron podjęzykowo, poleżałam 4 dni na oddziale, plamienie ucichło i wróciłam do pracy. Z ciążą wszystko ok do dnia dzisiejszego 💪
Gratulacje ❤️ Ja póki nie powtarzam badań bo mogłabym na nie isc dopiero w środę i tak, a w czwartek już wizyta, dopóki wszystko jest okej, czuje się dobrze, nie plamie to nie panikuje :)

Dziewczyny ja już po wizycie. Dzisiaj 5+5. Jest pęcherzyk, zarodek i akcja serca. Termin na 22 lipiec 🥰 Milion badań mnie teraz czeka, w tym za 2 tygodnie już krzywa cukrowa, prenatalne przez moje wszystkie schorzenia i dziennik ciśnienia 😩 Ale jestem i tak przeszczęśliwa 😍

Załączniki

• 31ddaaca-4d6b-486b-89ef-6765abb2eaab.jpeg
    31ddaaca-4d6b-486b-89ef-6765abb2eaab.jpeg
    39,3 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Dziewczyny ja już po wizycie. Dzisiaj 5+5. Jest pęcherzyk, zarodek i akcja serca. Termin na 22 lipiec 🥰 Milion badań mnie teraz czeka, w tym za 2 tygodnie już krzywa cukrowa, prenatalne przez moje wszystkie schorzenia i dziennik ciśnienia 😩 Ale jestem i tak przeszczęśliwa 😍
Gratulacje ♥️♥️♥️

Do góry