reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

moj Gabryniu dzis sam 2 razy celowo przewrocil sie z brzuszka na plecy..hihii...niezle to zrobil cwaniak i tak szybko ze nie wiem jaka technika..hihi
juz lapie zabawki, dlonie wykonuja jeszcze niebyt precyzyjne ruchy ale po paru razach trafia do zabawek..
pozdrowka

reklama
Katik laska wcale dziecka nie szarpie :)

Moja się sama przekręca z plesków na brzuszek czasami trzeba jej rączkę pomóc przełozyc . ja ją czasem turlam sposobami Zawitkowskiego na macie ale pewnie jak pójdziemy za chwilkę na basenik to zaraz się będzie przekręcac po całym pokoju

Katik laska wcale dziecka nie szarpie :)
No dobra, juz dobra... przewrazliwiona jestem i tyle :zawstydzona/y:

Moja się sama przekręca z plesków na brzuszek czasami trzeba jej rączkę pomóc przełozyc . ja ją czasem turlam sposobami Zawitkowskiego na macie ale pewnie jak pójdziemy za chwilkę na basenik to zaraz się będzie przekręcac po całym pokoju
Basen tak dobrze wplywa juz na takie maluszki?
Wczoraj na ebay kupilam pufki na ramionka dla Polusi, jutro kupie te specjalne pampki i tez mam w planach ruszyc na basen. Musimy nadrobic troszke te 8 tygodni unieruchomienia w szelkach....

katik - dzieki, super ta laska to tlumaczy, to cwiczenie ze raczka do nozki to ja juz dawno robie, na szkole rodzenia nas wtedy uczyli, ale to obracanie to od jutra cwiczymy:tak:
ja tez chce sie wybrac powoli z mala na basen... forget chyba juz chodzi... aniam ty tez? ale chodzicie na specjalny kurs (bo ja sie chce na to zapisac mama+dziecko) czy same chodzicie???

czy wyginanie sie maludy moze byc poczaktiem proby przewrotów na brzuszek?
Nikodem jak jest na brzusiu opada lekko na jedną stronę i łapka mu się cofa do tyłu..macie jakies fajne cwiczenie jak temu zaradzic? za 2 tyg idę dopiero na bioderka a wolę wczesniej jakieś ćwiczonka wdrążyć

katik - dzieki, super ta laska to tlumaczy, to cwiczenie ze raczka do nozki to ja juz dawno robie, na szkole rodzenia nas wtedy uczyli, ale to obracanie to od jutra cwiczymy:tak:
ja tez chce sie wybrac powoli z mala na basen... forget chyba juz chodzi... aniam ty tez? ale chodzicie na specjalny kurs (bo ja sie chce na to zapisac mama+dziecko) czy same chodzicie???
Ja wlasnie w zeszlym tygodniu znalazlam na necie info, ze na basenie w miescie obok mojego (choc w sumie mam bardzo blisko, bo nawet piechotka mozemy podejsc) maja zajecia dla rodzicow z dzieciaczkami na malym basenie. Sa to wyznaczone godziny i nikt inny nie ma wtedy wstepu. Musze podejsc dopytac jak to wyglada, i chyba sie na to zapiszemy.

czy wyginanie sie maludy moze byc poczaktiem proby przewrotów na brzuszek?
Nikodem jak jest na brzusiu opada lekko na jedną stronę i łapka mu się cofa do tyłu..macie jakies fajne cwiczenie jak temu zaradzic? za 2 tyg idę dopiero na bioderka a wolę wczesniej jakieś ćwiczonka wdrążyć
Kiedys przeczytalam gdzies, ze normalnym okresem na przewracanie sie dzieci to okres kolo 4tego miesiaca, i czesto obracanie sie wczesniej jest spowodowane napieciem miesniowym- dziecko wygina sie w jedna strone, i przez to wychodza mu obroty.
Ile w tym prawdy - nie wiem, ale jesli cos Cie niepokoi to chyba warto wybrac sie do lekarza.

Rano.
Pola w lozeczku, karuzelka gra. Matka w sypialni ubiera sie przed wymarszem na zakupy.
W pewnym momencie slysze, ze melodyjka przeskakuje na inna. Po chwili to samo.
Aha, trzeba baterie kupic i zmienic.
Po chwili ide po Mala , nachylam sie nad lozeczkiem.... i przylapalam ja na goracym uczynku:
z kopniaka traktowala guziki na karuzeli.

reklama
Rano.
Pola w lozeczku, karuzelka gra. Matka w sypialni ubiera sie przed wymarszem na zakupy.
W pewnym momencie slysze, ze melodyjka przeskakuje na inna. Po chwili to samo.
Aha, trzeba baterie kupic i zmienic.
Po chwili ide po Mala , nachylam sie nad lozeczkiem.... i przylapalam ja na goracym uczynku:
z kopniaka traktowala guziki na karuzeli.

Hehe, spryciara. Natalka mi kiedys urzadzila takie sluchanie muzyczek o 5 rano :-D Zaczela sie wierzgac przez sen, a nozka niechcacy w te guziki trafiala.

Do góry