reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

A Lenka się specjalnie zabawkami nie interesuje za to interesują ją wszyscy ludzie, kwiatki i drzewa. Wszystkich domowników zaczepia i gada i się uśmiecha od ucha do ucha. Kochany ten Nasz Motylek:-)

Helenka tak samo:tak:najlepsze zabawki to jej braciszkowie,kwiatki na parapecie zwłaszcza storczyki no i ogromny kasztanowiec pod którym uwielbia zasypiać.
Ach te Złotoryjskie dziewczyny;-):-D

reklama
kurcze wasze dzieci chwytaja juz wszystko i przekladaja z reki do reki:szok: moja to jak cos chwytnie to nieswiadomie i bardzo rzadko a co dopiero o przekladaniu... narazie to wali we wszystko co ma przed oczami, lekarz uwaza ze rozwija sie prawidlowo ale jak wy tak piszecie o waszych pociechach co one juz wyprawiaja to sie zaczynam zastanawiac czy u nas wszystko ok...

Justa o przekładaniu to ja pisałam o Janku jak był malutki :-) i już potrafił przekładac... Marek to nawet do ręki oprócz pieluszki i smoczka z buźki nic nie chwyci.

U nas tez zainteresowanie drzewami i poruszającymi się gałązkami, listkami, zwierzakami.
Ostatnio tatuś zaczął Markowi śpiewać piosenkę coś o rolniku (ale nie ta zabawa rolnik sam w dolinie choć słowa podobne) i Marek tak na to super reaguje, że jak tylko usłyszy "bo ja protestuje nic juz nie wychoduje, ja jestem rolnik, rolnik, rolnik sam w dolinie..." to uśmiech od ucha do ucha i śmiech
No i od kiedy moje dziecko przewraca się samo na brzuszek to uwielbia na nim przebywać :szok: heh

Ola ostatnio bawi sie tym co ma na sobie ubrane dziś była w sukience więc zakładała ją sobie na głowe a potem żuła namietnie . ostatnio się przewraca na brzuszek tylko czasem jej ręka zostaje i wtedy wyje .

aaaaaaaaaaaaa właśnie ubranka... bluzeczki wszystkie pod pachy wyciągnięte i wymięte na maxa... goły brzuszek jest ok :-)

Cwiczenia jak pomoc maluszkowi w obracaniu sie.
Dla mnie cwiczenia super, od jutra z Polusia zaczynam, ale patrze na to z przerazeniem - w zyciu nie wykonywalam z Pola tak gwaltownych ruchow i nie szarpalam nia tak jak laska na filmiku.... chyba ze to ja traktuje ja jak zlote jajko :baffled:

[video=youtube;mDGTrXr5j5s]http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s&feature=player_embedded[/video]

Katik filmik super a dziewczyna dobrze tlumaczy i wcale wg mnie dziecka nie szarpie.Mi tez przy pierwszym dziecku niemowlaki wydawaly takie kruche:-D ale jak widze ile sily mam moj Samuel to wiem ze tak nie jest,co zmienia faktu ze trzeba zachowac ostroznosc:tak:

Katik- bardzo fajna zabawa (ta z kurlaniem) i dzięki za piosenki- przydadzą mi się dla starszaka :-D

Cwiczenia jak pomoc maluszkowi w obracaniu sie.

Fajne ale póki co nie dla nas -wydaje mi się ze to starsze dziecko niż moja Alicja -po tym jak nóżki prostuje widzę...
Póki sama nie zacznie łapać stóp to ja nie będę jej naciągać..
Ale link zapiszę przyda się na pewno

reklama
Katik filmik super a dziewczyna dobrze tlumaczy i wcale wg mnie dziecka nie szarpie.Mi tez przy pierwszym dziecku niemowlaki wydawaly takie kruche:-D ale jak widze ile sily mam moj Samuel to wiem ze tak nie jest,co zmienia faktu ze trzeba zachowac ostroznosc:tak:
:confused:
nawet zabawka przywalila dziecku w glowe :-p
Ale widocznie jest jak napisalam - ja z Polcia sie za bardzo "cackam" ;-):-D

Wczoraj i dzis wykonywalysmy te cwiczonka. Jak dla nas super - Polusi turlanie po podlodze bardzo sie spodobalo.

Do góry