reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Idziu - zazwyczaj ją kąpię ok 19. Zresztą i tak siedzi na dworze do tej pory, szczególnie teraz, jak jest ciepło. I tak mi się wydaje, że to wcześnie.
Czy nie? Bo ja ostatnio sie juz gubię z tym moim dzieckiem.

a ja juz nie wiem co ze soba zrobic.
Beti77 - ja tam bym wiedziała. Strasznie mi brakuje takich chwil, więc zazdroszczę.

reklama
Mojemu Inguchowi, też się przesunęło zasypianie a właściwie to ja jej przesunęłam:tak: Kładę ją ok.22 po to, żebyśmy sobie pospały do 9 rano:-):-):-)

u nas tez pora wstawania nie za bardzo zalezy od pory usniecia ... a czasmi to jest nawet tak ze im pozniej sie polozy tym wczesniej wstanie ... u michala tez widzialam taka zaleznosc :)

No i u nas godziny spania sie przesuneły, Antos hodzi spać o 21, spi do 8 rano, a w dzien w sumie jak zawsze codziennie od 12 do 2 drzemka:tak: ae nie dziwie mu sie bo długo jest widno więc moglismy zapomniec o zasypianiu dziecka o 19:-)
Asiu i jak ze spaniem Ingi? Mam nadzieje ze fascynacja trwa:-)

Zazdroszczę! Julek jak idzie spać o 21 to pobudka o 6. Więc dajemy mu posiedzieć do 22 i wtedy do 7 możemy pospać. W dzień też min 2 godz śpi. Staram się go budzic jak chce dłużej. Ale wybudzić go jest trudno. No i nie zawsze mogę, bo np karmię Jacka, albo mały ma problemy brzuszkowe i nie mam szans walczyć z budzeniem Julka z pół godziny.

reklama
No i u nas godziny spania sie przesuneły, Antos hodzi spać o 21, spi do 8 rano, a w dzien w sumie jak zawsze codziennie od 12 do 2 drzemka:tak: ae nie dziwie mu sie bo długo jest widno więc moglismy zapomniec o zasypianiu dziecka o 19:-)
Asiu i jak ze spaniem Ingi? Mam nadzieje ze fascynacja trwa:-)

My mamy rolety więc i w dzień jej nockę robimy jak ma spać:-)
A fascynacja jeszcze nie minęła - w tej chwili woli spać u siebie niż z nami - ale luuuzik:tak: Tylko niestety nad ranem - tak od 5 - budzi się co godzina na "piciu" i muszę do niej latać, co jest bardzo wkurzające:wściekła/y: Zanim zdążę na dobre usnąć po jednym piciu, ona woła już o następne:wściekła/y:

Do góry