reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

Dori to ładnie Klaudia śpi.Moja niunia też śpi czasem z przerwami na cycunia po 12 13 lub nawet po 14 godzin.Teraz sobie smacznie spi i tak myśle kiedy sie obudzi.Bo nie chce jej sama zbudzić bo będzie marudna.A musimy iść na 12 na szczepienie.O i się właśnie obudziła.

reklama
I się jednak nie obudziła płakała przez sen..Czy wasze dzieciaczki dziewczyny płaczą czasem przez sen.Bo mojej niuni dziś sie juz tak 2 razy zdażyło i śpi dalej.Nie wiem czy coś sie jej sni czy co.Dziś rano tak o 8 to aż sie zanosiła tak płakała przez sen.Ale jak patrzałam na nią to spała.

Eh, jak Wam zazdroszczę, że Wasze dzieciaczki tyle śpią. My niestety nie mamy tak dobrze. Misiak nie przepuści żadnego amciu i potrafi się budzić w nocy co dwie godziny :( Próbowałam już różnych sposobów. Nawet sprawdziłam sposób Tracy Hogg, żeby oszukać smoczkiem. Ale ten mały łobuz doskonale rozróżnia smoka od cycka. Ostatnio też daję na noc butlę, żeby był najedzony. Też nic z tego.
A wczoraj miałam podobną sytuację jak u Marty. Misiak zasnął tak, że ominęła go kąpiel. Myślałam, że jak się obudzi to tylko na amciu i dalej w kimę. Ale mogłam zapomnieć. Obudził się i dopiero grubo po 24tej zasnął.
Ale nic. Wierzę, że mu się naprostuje :)

u nas sie tak czasem zdarza ze jak mala zasnie po 17 to moze spac i spac,ale wiem ze potem jak jej nie obudze na kapiel to poprzestawia sie sie dzien z noca,juz tak mialam,jak jest nie obudzilam to sama sie obudzila o 22,zjadla,poszla spac ale potem sie juz chciala bawic bo byla wyspana.a wczoraj ja obudzilam,wykapalam i zasnela momentalnie:)odlozylam ja do lozeczka a ona juz na lewy boczek i zasnela.niesamowita,chyba rzeczywiscie sie jej bardzo chcialo spac,a w nocy nawet nie bylo najgorzej
niestety w dzien musze usypiac na reku,jak ja odkladam to sie chichra do mnie mimo ze przeciera oczka i w ogole, ale po kapieli klade ja do lozeczka i wychodze,ale i tak najczescie zasypia juz przy butli :laugh:

U nas z zasypianiem było super (i w dzień i w nocy), a wczoraj Kubuś też dał nam czadu. Wieczorem daliśmy go jak zwykle do łóżeczka i zrobił się taki ryk, jak nigdy ;D. Musieliśmy dwa razy wyciągać go z łóżeczka i trochę ponosić po mieszkaniu, żeby się uspokoił. Potem po 1/2 godz. jeszcze raz dałam go do cyca, popił i już ładnie poszedł spać. Dziś w dzień chodził spać bardzo ładnie, zobaczymy co będzie wieczorem.
Kubuś też czasem popłakiwał przez sen, ale jak był młodszy.

Kubuś też czasami płacze przez sen ale zawsze trwało to chwilkę i sam przestawał :)
z Kasią zdarzało mi się że musiałam ją obudzić bo tak mocno płakała a właściwie to wrzwszczała potem ją uspakajałam co trwało dość długo i dopiero ponownie kładłam ją spać

reklama
Do góry