reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

Właśnie wróciliśmy z wakacji i muszę się pochwalić, że Kubula nawet w obcym miejscu bardzo ładnie nam zasypiał. Trochę się tylko bałam, że nauczy się spać ze mną (nie mieliśmy łóżeczka), ale w domu okazało się, że łóżeczko dalej mu odpowiada ;D. Jedyny szkopuł to, że ciągle budzi się dwa razy w nocy :(. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego !

reklama
pomóżcie mi!
przez dłuższy okres czasu gdy Oliwier jadł Nan 1 przesypiał mi całą noc...teraz gdy zaczęłam zagęszczać i przerzuciliśmy się na Nan 2 ( je kaszke bananową na noc) budzi mi się ok. 3...
jestem załamana ponieważ u Amelii jest gorzej po zagęszczaniu niż przed bo teraz gdy zasypia ok. 20.30 musze wstawać do niej o północy i 4 rano...
więc sobie wyobraźcie jak wygląda moja noc :(

Ojoj Justynagasior nie wiem co Ci doradzić, bidulko chyba w ogóle się nie wysypiasz :(
Zuzia fajnie ze wakacje się udały, nasza Karolinka jak byliśmy na wakacjach spała w wózku i bardzo dobrze się jej spało :p. A co do budzenia w nocy to też teraz budzi mi się 2 razy (wcześniej raz) ok. 23 i między 2-3 :( Często o 23 jeszcze nie śpie więc jest ok ;)

Justyna nie chyba żadna z nas Ci nie pomoze, jedynie ktoś z rodziny, kto się zaopiekuje w dzień byś mogła odespać nieprzespane noce z podwójnym szcześciem:)

Mateuszek tez budzi się jeszcze 2 razy w nocy na szamanko, całe szczęście oszczędzam na tę pore mleczko i ok 3 mała przeprowadzka do naszego łózka a po najedzeniu się spowrotem do swojego lóżeczka, dzisiaj chciał ze mną gadać w nocy, ale się schowałam i zasnał. Co do zasypiania w innych miejscach to jest tak, ze jak jest dużo ciekawych rzeczy wokół to nie moze zasnąć, wtedy nic innego tylko w gondolę, w której już sie nie mieści, ukołysanko i wtedy śpi. A jak byliśmy u siostry na działce, nasze posłanie było w "budzie" czyli w przyczepie kempingowej to zasnął, ale był na tzw czujce.

Najlepiej śpi się małemu u mojej mamy na wsi, czyste powietrze, szum topól, piejące koguty, potrafi spać 4 godziny, niesamowite.

Oliwier jeszcze do niedawna przesypiał mi po 8 godzin przez noc...ale mu się cos odwidziało, ale ja sobie już z nim pogadam ;) Natomiast Amelcia zawsze miała karmienie w nocy i już sie przyzwyczaiłam. Na szczęście zaraz po karmieniu zasypia...razem ze mną a i czasem się zdarza ze zasypiamy razem w trakcie jedzonka ;-*

Justyna, to ładnie spał Twój Oliwier. Mój Kuba jeszcze ani razu nie spał tak długo bez jedzenia. A może rosną mu ząbki i przez to się budzi? Tak czy inaczej podziwiam Cię, masz dwa razy więcej szczęścia ale i pracy.

Ząbki mysle ze ida ponieważ Oliwciu całą piąstkę wkłada do buzi a i ślini się niesamowicie!
Zuziu1 jest przy nich troszkę pracy ale mam nadzieję ze kiedyś mi to wynagrodzą :) Zresztą już wynagradzają gdy widzę jak się uśmiechaja :-*

Justyno to i tak prawie masz jakbyć miała jedno dziecko, skoro tak rzadko Ci się budzą :D U nas niestety ciągle budzonko co 2-3 godziny w nocy. Chociaż dwa dni temu obudził sie tylko dwa razy :)

Zuzia1 Twoja wypowiedź napawa mnie optymizmem ;D Ale fajnie że Kuba tak ładniutko spał :) No i super że wyjazd Wam się udał ;)

reklama
u nas tez zaszly zmiany - mala przeciez przesypila juz cala noc ale na wakacjach sie troche rozreguolowala i budzi sie nma raz w nocy - na szczescie tylko raz i mozna to prezezyc:)

justyna - niestety nic ci nie pomoge bo ja karmie caly czas piersia wiec nie wiem jak to jest po sztucznym ...

zuczek - wspolczuje ci tego czestego wstawania - wiem co to znaczy bo tak mialam ze swoim michalem (moze te michalki tak maja :) )

Do góry