reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A moja niunia dziś sobie zrobiła pobudkę o 5:27 i nie chciała zasnąć.Więc zabrałam ją do na do łóżka i w końcu zasneła jak się napiła.I jak takie śpiochy spałyśmy do 10z minutami.

Przestawiam Victora na jedno spanko i nawet mi to wychodzi muszę przyznać.Wczoraj coś się pomieszało no ale wstał rano o 6,później spał godzinkę od 10 do 11.Później basen no i po nim tylko tyle co w aucie około 15 min.i w końcu padł o 17.30 wstał o 18.40 zjadł kaszkę(łyzeczką)i po 15 min znów położyłam go bo makabrycznie marudził(bałam się nocy).Spał do 7 rano tylko o 4 jadł(a zawsze koło 6)

A Wiktorek w ciągu dnia śpi dwa razy 2-2,5 godz. wieczorem kładzie się około 20 i wsaje o 7-8 rano. Tylko w nocy wstaje co 2 godz na karmienie ale jest jeszcze na piersi. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocki bez pobudki :szok: Nie wiem kiedy ja się wyśpię!!!

Pretywomen miałam to samo ale go oduczyłam i teraz Victor wstaje między 5 a 6 na amciu.No jak zębiska idą to się wybudza ale smok pomaga i śpi dalej.Amciu w nocy już nie ma.A może spróbuj butle na noc dać bo co 2 godzinki to jest makabra i współczuję.

Wlaśnie jest problem z butlą bo Wiktorek nie uznje butelki tylko cycusia ale dam mu wieczorem kaszkę i zobacze czy to głód go budzi czy chęć possania cycusia.

reklama
Pretywomen mysle ze to nie z glodu a z przyzwyczajenia ale checi i potrzeby przytulania budzi sie twoj maluszek.A ile posilkow i w jakich ilosciach dajesz synkowi???Dziecko 3 miesieczne powinno miec w nocy przerwe minimum 5 h w jedzeniu , polroczniak 8 godzinna.10-cio miesieczniak 12-sto godzinna.Jak maluszek w nocy podjada nawet troszeczke to brzusio nie odpoczywa i pracuje co jest bardzo niekorzystne pozatym utrwala zle nawyki zywieniowe.Co dwie godziny w nocy ma prawo domagac sie jedzonka dwutygodniowy noworodek ale nie 10-ciomiesieczniak.Szczerze kochana Ci wspolczuje tych pobudek...

Do góry