reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A moja niunia dziś sobie zrobiła pobudkę o 5:27 i nie chciała zasnąć.Więc zabrałam ją do na do łóżka i w końcu zasneła jak się napiła.I jak takie śpiochy spałyśmy do 10z minutami.

Przestawiam Victora na jedno spanko i nawet mi to wychodzi muszę przyznać.Wczoraj coś się pomieszało no ale wstał rano o 6,później spał godzinkę od 10 do 11.Później basen no i po nim tylko tyle co w aucie około 15 min.i w końcu padł o 17.30 wstał o 18.40 zjadł kaszkę(łyzeczką)i po 15 min znów położyłam go bo makabrycznie marudził(bałam się nocy).Spał do 7 rano tylko o 4 jadł(a zawsze koło 6)

A Wiktorek w ciągu dnia śpi dwa razy 2-2,5 godz. wieczorem kładzie się około 20 i wsaje o 7-8 rano. Tylko w nocy wstaje co 2 godz na karmienie ale jest jeszcze na piersi. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocki bez pobudki :szok: Nie wiem kiedy ja się wyśpię!!!

Pretywomen miałam to samo ale go oduczyłam i teraz Victor wstaje między 5 a 6 na amciu.No jak zębiska idą to się wybudza ale smok pomaga i śpi dalej.Amciu w nocy już nie ma.A może spróbuj butle na noc dać bo co 2 godzinki to jest makabra i współczuję.

Wlaśnie jest problem z butlą bo Wiktorek nie uznje butelki tylko cycusia ale dam mu wieczorem kaszkę i zobacze czy to głód go budzi czy chęć possania cycusia.

reklama
Pretywomen mysle ze to nie z glodu a z przyzwyczajenia ale checi i potrzeby przytulania budzi sie twoj maluszek.A ile posilkow i w jakich ilosciach dajesz synkowi???Dziecko 3 miesieczne powinno miec w nocy przerwe minimum 5 h w jedzeniu , polroczniak 8 godzinna.10-cio miesieczniak 12-sto godzinna.Jak maluszek w nocy podjada nawet troszeczke to brzusio nie odpoczywa i pracuje co jest bardzo niekorzystne pozatym utrwala zle nawyki zywieniowe.Co dwie godziny w nocy ma prawo domagac sie jedzonka dwutygodniowy noworodek ale nie 10-ciomiesieczniak.Szczerze kochana Ci wspolczuje tych pobudek...

Do góry