reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

a co mówi waga..

Mycha, matko jak nie dużo, kobieto. Przed ciażą ważyłam 66 kg jak szłam rodzić 88 a w miedzy czasie doszlam do 90 !!!!!! Dziecko z całym opierunkiem czyli wodami, płynami organiczymi, krwią, łoyskiem itd. wązy około 11 kg w reszta to poprostu tłuszcz!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak wiec lepiej sobie odmowić batonika na rzecz jabłka lib innego owoca co na pewno lepiej wyjdzie na zdrowie i nam i dziecku bo dostanie zdrowe witaminki.

reklama
No właśnie 22kg niby nie dużo,chociaż ja bym nie była zachwycona, ale zależy też do jakiej wagi te 22 się dodaje ;)

A mi przy pierwszej ciąży nikt nie powiedział że tak od razu nie zchudne i przeżyłam szok!!!
Naprawde uwierzcie mi że myślałam że odrazu wejde w nr 38.Poprostu naoglądałam się filmow a tam same siksy po porodzie.
Brzuch wygląda jakby był w ciąży,niestety :(

mnie dwa tygodnie po porodzie zostało jeszcze 5kg ale brzuszek to nawet, nawet sie wciagnął, mogłam prawie we wszystkich coiuszkach z przed ciąży chodzić. Nie licząć dzinsów które juz przed były obcisłe ;) Ale brzuszek dzień po porodzie faktycznie nadal wygląda jak by to był 4/5 miesiąc

ja ostatni miesiąc + 4 kg do przodu.ale wcześniejsze 5 miesięcy "tylko" 3 coś więc łącznie będzie z 7,5 :) apetyt nam dopisuje :) i słonko nareszcie się pojawiło :)

reklama
Margolis wiem wiem, apetyt miałam za 3 :) ale powoli mam ochotę na coraz mniejsze porcje amu więc w tym miesiącu pewnie przybędzie mi tylko 2 kg :) ja tam się nie przejmuję, Mężuś mówi, że do twarzy mi z tym "sadełkiem" :) :)

Do góry