reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

a co mówi waga..

reklama
U mnie niestety już 74kg ale też jestem ciągle głodna. na szczęście bez słodyczy daję radę a do tego jak teraz jeszcze gin odradzał to jakoś przetrwam.

A u mnie pomimo słodyczy raz do przodu raz do tyłu ;)
tydzień temu było 75,5 a dziś 74,7

170cm
tyle,że mi zostalo 5 kg z poprzedniej ciąży ;D i mam nadzieję,je teraz gdzieś zgubić ;D tzn.po porodzie ;)

Ja boję się przytyć za dużo. Chciałabym się zmieścić po porodzie bez problemów w swoje przedciążowe ciuchy. Moim marzeniem byłoby przytyć nie więcej niż 14 kg przez całą ciążę ale nie wiem czy mi sie uda bo oczywiście ..........te słodycze :laugh: Ale może któraś z Was mi powie jak to jest, ja nie mam porówanania bo to moja pierwsza ciąża. Przed ciążą ważyłam 51 kg, w tej chwili ważę już 60 kg. Zastanawiam się jak ta moja waga sie rozłoży do końca bo jeszcze mi trochę zostało do porodu. Chyba się nie zmieszczę w tym swoim założeniu, bo w takim układzie zostałoby mi jeszcze tylko 5 kg do przytycia, a w ostatnich miesiącach chyba najwięcej przybywa.Jak to jest, czy ktos wie? :)

No raczej tak ;)
W ostatnim trymestrze przybiera się średnio 2 kg na 3 tyg.
Więc mnie prawdopodobnie zostało ok.8kg :laugh: do nabrania :laugh:

Edi nasze dzidzie są prawie w tym samym wieku :laugh: ;D, czyli też się powinnam nastawić na co najmniej 8 kg?? :( Dobra niech juz będzie te 8 byle nie więcej :laugh:

reklama
Moja waga przed ciążą to 55 w porywach 56 a teraz .................. prawie 69 :p :p

Takze Renee spoko!! u mnie też gdyby nie te słodycze którymi opychałam sie jak szalona od początku ciąży, ale stwierdziłam że naprawdę nie ma co tylko myśleć o sobie, teraz najważniejsza jest mała w moim brzusiu, a o sobie pomyślę jak oprzyjdzie
czas!! ;) ;)

a to również link do kalkulatorka na przyrost wagi w ciąży!!

http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,,,przyrost_wagi_w_ciazy,kalkulator.html

to chyba to samo co podała Megi!!

Do góry