reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kamcia, wariacie :) Pewnie,że będzie dobrze:*

Dzidziuś nóżki ma, jak za niedługo będzie się rozkopywał to dopiero je poczujeszzz:))))))

reklama
No dziewczyny, pooglądałam sobie wasze okruszki :) Napawają optymizmem :) Mam nadzieję, że będę oglądać swojego paprocha w dobrej formie, ale dopiero 25 marca. Ja już nie wyrabiam od tego leżenia:crazy:

Ło Boziu ale Wam zazdroszczę tych fotek!!!
Ja jak byłam w zeszłym tyg. potwierdzić ciążę to byłam w takim szoku że nawet nie zapytałam czy mi da zdjęcie - sobie je zostawiła, wpięła do papierów. To był 8 tydz. więc cosik było juz widać ;) Nie wiem - może dlatego, ze byłam u niej na kasę chorych? Ale jak pójdę za tydzień do niej to poproszę żebym chociaż ksero sobie zrobiła ;)

Madziarena. tu wklejam kiedy się robi te badania

Poniżej znajdziesz listę badań prenatalnych w ciąży wraz z terminami w jakich są one zwykle wykonywane.

Badania nieinwazyjne w ciąży

• Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
  • Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
  • Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
  • Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną

Badania inwazyjne w ciąży

• Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia

Ostatnia edycja:
Generalnie badanie USG genetyczne na przeziernosc karkowa po skonczonym 11 tygodniu ciazy ale nie pozniej niz 13 tydzien i 6 dzien chyba. Tak mi doktorowa powiedziala.

Ja się umówiłam na USG genetyczne na 19 kwietnia, bo ginka kazała mi między 15 a 19 kwietnia i to będzie 12 tydzień i 6 dzień (o ile dobrze liczę).

Moja dzisiejsza historia: poszłam do łazienki i na papierze troche krwi:/ strach w oczach i łzy i mega sie bałam... Kazali leżeć i czekać. Lekarka kazała przyjsc na usg i zrobiła usg przez brzuch juz. Dzieci całe szczęście maja sie dobrze i po prostu juz tak w ciazy blizniaczej jest. Jest to ciaza wysokiego ryzyka i trzeba sie liczyć z takimi rzeczami:/ no ale jak wiadomo cieżko sie nie denerwowac... Dostałam fotki i podziale sie z wami moimi dzidziusiami. Skakaly i machaly nogami i raczkami:) kamień z serca ze wszystko wporzadku...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 86
  • image.jpg
    image.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry