reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Ja zaczynałam z ferrytyna 12 w październiku i najpierw próbowałam dietą podwyższyć. A teraz od lutego biorę Tardyferon. Aktualnie mam 40, i powiedziała, że najlepiej 60 żeby był zapas. No i hemoglobinę miałam niecałe 12 a teraz 13,6. W związku z wagą to nie słyszałam (ja ważę 50)

reklama
Dziewczyny, które biorą euthyrox/letrox jaki odstęp czasu robicie od kawy? Zastanawiam się, czy nie za szybko ją piję po wzięciu tabletki...

Ja się bardzo zastanawiałam czy nie udać się do dobrego dietetyka klinicznego, który fajnie wszystko oceni. Ale jakoś tak zwlekam z tym

Ja zaczynałam z ferrytyna 12 w październiku i najpierw próbowałam dietą podwyższyć. A teraz od lutego biorę Tardyferon. Aktualnie mam 40, i powiedziała, że najlepiej 60 żeby był zapas. No i hemoglobinę miałam niecałe 12 a teraz 13,6. W związku z wagą to nie słyszałam (ja ważę 50)
Ja zaczynałam 3 lata temu chyba z poziomem 14.bralam tardyferon (1tabletka,co drugi dzień 2) i podniosło się do 80.po roku spadło do 44.ale że wyszły mi podwyższone próby wątrobowe w tamtym roku w maju i miałam wdrożone żelazo w syropie Ferrum Lek żeby aż tak nie obciążać wątroby i laktoferyne,żeby lepiej się wchłaniało.w październiku była znów na poziomie 83.

Zrobiłam teraz wieczorem pinka jeszcze 😭

Załączniki

• IMG_3085.jpeg
    IMG_3085.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 154
To w sumie powinno zrobić się przed staraniami :) tak samo zbadać tarczyce.
Może starość mnie dopadła.. wtedy byłam młodsza, wszystko szło tak pięknie ..nie myślałam o tym.

Ale cały czas suplementuje żelazo, kwas foliowy, Wit D i jeszcze chyba coś, już mam łeb pełny, że nie pamiętam.. i to już tak z pół roku

reklama
Można mi wpisać @, przyszła trochę wcześniej... Robiłam badania i ferrytyna podskoczyła z 13 na 32, ale TSH mi wystrzeliło na 5,1 mimo brania euthyroxu 50 😔 Jestem załamana.
Ja do wsparcia tarczycy, mimo euthyroxu, suplementuje cynk selen i jod z zalecenia endokrynolog, witamina D też pozytywnie wpływa. Pamiętaj, że na tsh mógł wpłynąć stres i mogło wystrzelić.
Właśnie czytam, że dużo piszecie o żelazie i ferrytynie? Jakieś wartości powinny być żeby było okej?
Będę robiła teraz też.
Po prostu jak mieści się w przedziałach laboratoryjnych to jest w porządku? Czy są jakieś inne wytyczne?
Ferretyna najwyżej w okolicach 50 lub wyzej
Dziewczyny, które biorą euthyrox/letrox jaki odstęp czasu robicie od kawy? Zastanawiam się, czy nie za szybko ją piję po wzięciu tabletki...
30 min do godziny
Może starość mnie dopadła.. wtedy byłam młodsza, wszystko szło tak pięknie ..nie myślałam o tym.

Ale cały czas suplementuje żelazo, kwas foliowy, Wit D i jeszcze chyba coś, już mam łeb pełny, że nie pamiętam.. i to już tak z pół roku
Żadna starość, ja jestem w Twoim wieku i dopiero pierwsze będzie:D

Do góry