reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Jak myślicie jak dam dzisiaj małej Bebilon 2 to chyba nic złego sie nie stanie, w koncu kilku dni jej brakuje do skończonych 4 miesięcy.

reklama
Agutku na początku chyba nie będę gotować bo muszę kupic sobie blender do ucierania tych warzywek.A na początek zupka może zawierać marchewkę,pietruszkę i ziemniaczka.Jak sie ugotują to zmiksować polączyć z wywarem dodać łyżeczkę kleiku i minutke pogotować i dodać jeszcze łyżeczkę masełka,lub oliwy z oliwek lub oliwy sojowej? no i mozna jeszcze leciutko posłodzić.Tak mi dzis mówiła p.doktor;-)

Renee mnie tez wydaje sie ze Małej nic nie bedzie, przeciez ten wiek na wszystkich produktach dla dzieci jest orientacyjny a nie co do dnia ;-)

JA tez jeszcze nie wiem co bede Oliwce dawala do jedzenia :confused: Moze na poczatku cos kupie w sloiczku, w koncu tyle dzieci to je to czemu mojej corce mialoby to zaszkodzic ;-) Napewno chce kupic w tym tygodniu sokowirowke bo nie mam a chce robic jej soczki sama. Do zupek tez powoli dojdziemy. Glowny problem polega na tym ze ja panicznie boje sie gotowania i nie wiem jak gotowac mojej Kruszynce zeby bylo wszystko w porzadku :-( Moze wiecej z Was napisze jakies rady i przepisy na dania dla dzieciaczkow, hmmm..? Prosze o pomoc :-)

Ja mam zamiar zacząć od soczku potem jakiś słoiczek ale narazie kupne, potem będę sie bawić w gotowanie, bo coś potem jej zaszkodzi i będę sie znowu zadręczała że z mojej winy ;-)

WESOŁYCH ŚWIĄT !!

A ja dzisaj dałam małemu pierwszą zupke ze słoiczka.
Umazał się totalnie.
I znalazłam spsób,by nie wypluwał.
Jak wiadomo maluchy nie umieją jeść z łyżeczki ( tzn. więkrzość)i mój do tych dzieci należy.Wszystko wypluwał.Więc jak włożyłam mu łyżeczke to przetrzymałam mu ja w buzi.Jak prubował ją gryzć to fajnie połykał.
Zjadł 5 łyż. Jak na pierwszy raz to niezle;-)

pict0002wd6.jpg

Renee,nie dziala ta stronka. :-(

Mamaosia,Szymek slodko wyglada taki upackany. :tak: Dzieki za podpowiedz z tym sposobem na lyzeczke! Jak bedzie trzeba,to z niego skorzystamy. :-D :tak:

A My dzis odwiedzilysmy pania pediatre wlasnie w zwiazku z jedzeniem Zuzi,bo musialam sie jej poradzic. Powiedziala,ze,gdy Zuzia spokojnie skonczy 4 miesiace,moge Jej podac jabluszko. :-) Ciekawe,jak zareaguje. :-D

reklama
Do góry