reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

Etna to przedszkole jest przy Czyzewskiego jak sie wjezdza na Spacerowa do obwodnicy wiec dosc blisko:tak:

oj spadł mi kamien z serca. Światełko w tunelu jeżeli chodzi o pracę :tak:

reklama
Martolinka super :)
Ja byłam w sobotę z Alą na takich zajeciach adaptacyjnych w tym przedszkolu do którego się dostała.Byłyśmy tam już w lutym bo co miesiac mają godzinkę takich zajeć i wtedy było tylko 5 dzieci więc spokojnie.Teraz po wynikach było już kilkanaścioro i powiem wam, ze wspólczuję Ali pierwszych dni we wrześniu.Hałas, rejwach, jedni płaczą inni biegają, pani jakąś kolorową matą macha..
Zastanawiam się czy nie posłać jejz opóźnieniem 1-2 tygodniowym w wrześniu.

Doświadczone mamy przedszkolaków :), jak myślicie ?

Co do lokalizacji mam tak blisko jak do Ali żłobka, czyli około 15minut z wózkiem.Trochęmi się plkany pokrzyżowały, bo w związku z sytuacją w Ali żłobku, Wojtek raczej tam nie będzie chodził, tylko w inne miejsce. Jestem jeden prywatny i otwierają publiczny żłobek na tej samej ulicy ylko trochę dalej,zobaczymy - to by też była opcja ok...

Martolinka Czyli od wrzesnia ruszacie do nowego przedszkola tak? (mam tak na marginesie małe pytanko do ciebie na odchudzaniu ;-))

Agrafka ja może mało doswiadczona jestem mamą przedszkolaka ale podoba mi się Twoj pomysl z pozniejszym daniem Ali we wrzesniu, ja np dlatego dalam pawla do przedszkola juz w lutym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agrafka, ja jeszcze doświadczoną mamusią przedszkolaczka nie jestem;-), ale moja szwagierka swojego syna posyłała właśnie tak po dwóch tygodniach ww wrześniu, właśnie na wzgląd różnych histerii dzieci i w sumie u nich się to sprawdziło..

U nas, jeśli się Marycha dostanie, to mamy przedszkole 5 minut drogi od nas (widzę je z okna w kuchni, oddziela nas kilka garaży i..ogrodzenie;-))

Martolinka,u nas przez cały rok to predszkole prowadzi raz w miesiacu taką godzinkę, żeby można było przyjść, zobaczyć, panie (podobno za darmo) robią dla dzieci jakieś małe zajęcia: teatryzk, malowanie paluszkami, zabawa z matą.

Taka prawdziwa adaptacja będzie w czerwcu - podobno tygodnie popołudniami z paniami które będą prowadziły maluchy.

Etna, ja właśnie myślę o tym wrześniu, bo nie wiem jak u nasz urlopem wyjdzie.Będę chciała małego zaszczepić 2 razy hexą i dopiero pojechać nad morze.A też nie chciałabym żeby Ala od razu po urlopie z marsza szła do nowego przedszkola,może lepiej jeszcze na pare dni do żłobka- nie wiem, muszę pomyśleć.
Panie w przedszkolu mówiły, ze dla dzieci takie opóźnienie może i jest ok, tylko dla ich trochę gorzej bo mają po tygodniu w miarę opanowaną sytuację, a tu przychodzi kolejny płaczek i nakręca całą grupę:)

Ja myslę Agrafka że Ala nie będzie Ci płakac jakoś strasznie w tym przedszkolu przecież chodziła do żłobka i już wie że tam musi zostac i czekac na mame. Na pewno inne miejsce nowe panie to stre, ale mysle że będzie ok!

Igi bedzie chodził od maja do punktu przedszkolengo tak sie to nazywa...ale jest jak przedszkole u NAs na osiedlu.Na razie na 4 ha za 420 zł :-) dziś z nim tam byłam wyjśc nie chciał:-)jutro ide wpłacic wpisowe i po majówce ruszamy:-).

Przedszkole Stokrotka - Warszawa Ursus

w przedszkolu ject catering ale mozna swoje jedzonko i picie.tak tez bede robic bo na 4 h to do 12 posiedzi.angielski za 35 zł to tez niech ma bo chodza wszystkie;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry