reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dzis rozmawialam z sasiadką na temat przedszkola, wiecie ze u nas płaci sie tylko okresloną kwotę za przedszkole, przynosi przybory, placi sie za zajęcia dodatkowe ale zadnych innych kosztów juz nie ma. Za nieprzyjscie dziecka do przedszkola, jakies chipowanie itd - była w szoku! Juz nie pamietam co kiedys pisałyscie ale strasznie mnie to zdziwiło te zasady w przedszkolu.
Ula u nas niby też tego nie ma, a tu wczoraj się dowiedziałam że w pobliskim przedszkolu wprowadzili właśnie takie zasady jak pisały dziewczyny, oprócz chipów. W szoku jestem, tak jak moja koleżanka, która do tej pory przyprowadzala syna tylko na 5 godzin dziennie i płaciła za wyżywienie, teraz doszła jej opłata za przedszkole
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
No ja sie juz boje ............grrrrrrrrrr po pierwsze wiekszy problem z rozłąką mam ja niz młody. Bo ja sie boje, bo to szatan, zbój i torpeda a on potrafi sie wystraszyc lub tak mocno rozpłakac aż do zaniesienia się.........I co? I jak ja mam o tym nie myślec ?????? !!!!!! Innych obaw nie mam ;( No ale prawdopodobnie jeszcze rok bezpiecznie bedzie przy mamusi
Ja też niby nie rozpaczająca, ale Gaja jest jeszcze taka mała.. starsi szli do przdszkola jako czterolatki.. Ela nie płąkała, nawet cichy żal do niej o to miałam ;-) ale Gaja... nie dość że młodziutka, to jeszcze taki okruszek z niej, wygląda jak roczniaczek :-(
katrenki
Fanka BB :)
Dziunka ma racje, moje dziecko uwielbia przedszkole tak, ze czasem nie ma ochoty wracac do domu, ale jest tam tylko 3h dziennie, przez jakis czas chodzila na dluzej i widzialam, ze tesnilo jej sie bardziej po jej reakcji jak po nia przychodzilam, ale i tak nie rozpaczala jak szla
reklama
agrafka80
Fanka BB :)
Iza trzymam kciuki, będzie dobrze.
Ala teraz bardzo chętnie chodzi do żłobka, jak przychodzę to leci do mnie chętnie, ale bez fajerwerków, raczej od razu zajmuje się zakładaniem butów i opowiadaniem co było na obiad.
Ala teraz bardzo chętnie chodzi do żłobka, jak przychodzę to leci do mnie chętnie, ale bez fajerwerków, raczej od razu zajmuje się zakładaniem butów i opowiadaniem co było na obiad.