reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Chyba zaczynam widzieć pozytywy w dostaniu się do tego żłobka - a wręcz uznałam, ze naprawdę mieliśmy niesamowitego farta. To jest żłobek integracyjny, jest 3 logopedów, 2 psychologów i 2 fizjoterapeutów i muzykoterapeuta. Widac że dostali duuże pieniadze z UE, dzięki temu jest fajne wyposażenie, po 5 opiekunów w grupie i np. wielka sala z basenem piłeczkowym i sprzętami do SI. A to wszystko za 1,78 za godzinę plus jakieś 5,60 za wyżywienie, czyli bez porównania taniej niż w prywatnym klubiku. Aaaa, i w tym roku w zwiazku z programem będzie otwarty całe wakacje.
Jutro nie idziemy, ale dziś Wojtuś był sam prawie 2 godziny, zjadł 2 posiłki, panie mówiły że popłakiwał troszkę ale dałs ię uspokoić. Mój syneczek :)

Teraz musze się zastanowić jak to wszystko ułoże...

dzielny chłopaka wyż
wyzywienie dla takich maluszków to ich mleko i słoiczki czy gotują? Wszystkie dzieci dostaja takie same mleko? A pampersy ty dajesz?

pampersy daję, mokre i suche chusteczki, ręczniki, pościel - tak jak w przedszkolu.
butelkę lub kubeczek musze przynieść.

Posiłki są gotowane na miejscu, to znaczy teraz jeszcze były deserki ze słoiczka na 2 śniadanie i do podwieczorku, ale będą z kuchni jak się rozkręci. Nie wiem jak jest z mlekiem bo ja nie daję, ale wydaje mi się, że modyfikowane przynosi się swoje, a przynajmniej wtedy jeśli jest inne niż to które dają.

Agrafka super ten żłobek wygląda jak dla mnie :-) co do wózkowni - u Asi w żłobku wózki zostawiało się w szatni gdzie dzieci miały szafki przed salą, było miejsce na 3-4 wózki, ale większość rodziców dzieci autem przywoziło, więc tylko mój wózek stał i jednej babki.

Z tymi takimi samymi strojami pań i takimi samymi pościelami trochę dziwne co? Tak nie wiem, smiesznie :-D

zwłaszcza te panie chyba dzieciom malym ciężko odróżnic jak tak smao ubrane. Michał to np mówi, z eta różowa pani dała mu kompocik. Swoje ulubione panie oczywiscie zna z imienia ale na pozstałe nie traci czasu na zapoznanie

Agrafka - mam nadzieję, że poukładasz wszystko ze żłobkiem, brzmi fajnie;-)
My już po jednym baliku, a Gonia ma 16, więc trochę przerabiam sukienkę, bo przód i tył odstaje tej mojej krasnalicy:-D
21 Hanka ma dzień babci i dziadka, a Gonia 24, nie wiem czy przyjadą dziadki , bo moi daleko mają i dziadek pracuje, a druga strona na razie chora.

Dziewczyny, nie wiem w jakim wątku wkleić więc tutaj daję. ? Interesujecie się trochę reformą pod hasłem "6-latki do szkół" ? ja generalnie jestm przeciwna przymusowi, nie wyobrażam sobie niespełna 6-letniej Ali w szkole.
Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców zbiera podpisy pod porjektem referendum, zastanawiam sie czy się w to nie zaangażować.
Tutaj trochę linków:
Ratuj Maluchy, sześciolatki do szkół, likwidacja zerówek, protest - Start

Gdzie można złożyć podpis pod referendum edukacyjnym | Rzecznik Rodziców

Bardzo niechciana reforma | rp.pl | strona 2

Sześciolatki do szkół? Niech to rozstrzygnie się w referendum - Dziennikbaltycki.pl

Ja zawsze byłam za, pod warunkiem, że będą zapewnione odpowiednie warunki dla takich maluszków. My mamy jeszcze troszkę czasu na podjęcie decyzji, więc myslę, że do tego czasu coś się wyklaruje.

Być może nie jestem świadoma wszystkich rzeczy przeciw, ale w moim kręgu dużo koleżanek nie puściło 6-latków do szkoły. Podobno nauczycielki odradzały. Tym sposobem, do niczego nie dojdziemy, skoro kadra nauczycieli jest przeciwna.

My mamy troszkę trudniej bo nasze dzieci sa listopadowe, tak więc jest troszkę różnicy między dziećmi ze stycznia a z listopada. Chociaż nie zawsze.....

Ja nie zgłębiałam wiedzy na ten temat, nie rozważałam za i przeciw ale na dzień dzisiejszy bym małego puściła. Kwestia wysiedzenia dziecka 45 minut na lekcji jest dyskusyjna ale myslę ze nad tym pracują i nauka dla takich maluchów będzie przystosowana.

Poczytam w wolnym czasie linki od Agrafki.

reklama
Agrafka podpisuje sie pod tą akcją i sama zbieram podpisy. Symbolicznie , ale 20 już mam:tak:
Nie wyobrazam sobie Antka posłąć do szkoły rok wcześniej.

wydrukowałam ze strony ten dokument. Nie wiem czy to wystarczy wysłać tylko?

Do góry