reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

hej Iwonka! ja biorę metformax i bromka :) właśnie jestem w połowie pierwszego cyklu! zobaczymy co będzie dalej:)

reklama
heja JAGA .....Metformax pomoże Tobie ....Ja dzięki niemu mam okres i o wiele lepiej czuję się .. Jeśli masz wysokie stężenie prolaktyny to BROM pomoże tobie na pewno ....w jakiej dawce bieżesz metformax i jak długo starasz sie juz o dziecko

to jest mój pierwszy cykl z bromkiem i luteiną ;) i od tego czasu licze "poważne" staranki, ale ogólnie skończyliśmy zabezpieczać się w lutym.. także prawie już rok.

Hej Dziewczyny! Ja też mam PCOS (oba jajniki). Dowiedziałam się o tym niedługo po urodzeniu mojego synka. Teraz coraz częściej myślę o tym by pojawił się kolejny Cud w naszym życiu:-) Powiedzcie mi jakie badania robiłyście aby to potwierdzić. Mi moja Gin zrobiła tylko usg i kazała czekać...ale ile...kto wie. Może powinnam ją zmienić?
Kibicuje Wam wszystkim na pewno się uda-jeśli będziemy się tu wspierały starczy nam sił:tak:
Pozdrawiam

heja Majeczko
po wielu latach zmieniania lekarzy ktoś mądry zrobił mi usg dopochwowe-jajników mam pechcerze na obwodach jajników
badania hormonalne - LH FSH testosteron mam podwyższony , włosy mi sie przetłuszczają . na podstweir tego postawili mi diagnozę PCOS...
W Pcos nie można czekac z leczeniem widocznie lekarka nie wie co robić jak każe czekać ...uważam że w twoim przypadku jesli urodziłaś pierwsze dziecko bez problemu i bez starac to lekarka dlatego kaze tobie poczeka

Ostatnia edycja:
ja brałam metforminę przez 2 lata,schudłam w tym czasie 22kg.brałam tez zelikse i dlatego przez ten czas bralam tabletki anty.ale stwierdzilam,ze skoro juz tyle sie nameczylam to moze warto jeszcze troche poczekac.wszystkie problemy jak reka odjal:)okres regularny,tarczyca w normie.potrzeba bylo tylko 2 madrych lekarzy gina i endokrynologa.przez 5 lat leczylam sie u jednej nawiedzonej,ktora tylko sprawdzala wyniki i przepisywala leki,slowem nie wspominajac,ze tarczyca powoduje to ze chudne,lub tyje,i mam okropne problemy z okresem.no a potem jeszcze doszlo pco-w pierwszej chwili zalamk,ale podejscie moich lekarek profesjonalne.po 2 latach w lutym odstawilam anty i w kwietniu zaszlam w ciaze:)tak,ze dziewczyny nie stresujcie sie za bardzo,czasem naprawde lepiej jeszcze troche poczekac,niz ladowac sobie w glowe ze sie nie da juz nic zrobc.wiem,ze latwo mi teraz tak mowic,ale wierzcie mi tez to przezylam.mialam swira na punkcie zajscia w ciaze i dziecka,potem stwierdzilam,ze trzeba troche odpuscic,no i tak powolutku udalo sie:)

heja Dorotko

Na początku lekarze stwierdzili że wszystko jest ok więc brałam tylko luteinę póżniej anty na wyregulowanie i po tym bromek z luteiną i nić nie pomogło .. pózniej mądry lekarz zapisał mi metformax już od 8 miesięcy biorę ,, Całe moje leczenie ......Jak biorę metformax wiem że żyję ....Ciąży jeszcze nie mam :( teraz cykl mój trwa 18 dni więc chyba coś jest nie tak .....Może któraś z was tak miała ?????

reklama
Do góry