reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Cześć!
Ja dowiedziałam się o moim PCOS w marcu (po 73 dniowym cyklu), i od tamtej pory przestaliśmy się z Lubym zabezpieczać. Dopiero jeden cykl staramy się 'konkretnie', tzn wcinam folik, femibion i w drugiej części cyklu duphaston. Miałam nadzieję, że już teraz zaskoczyło, bo wnioskując ze śluzu tydzień temu powinnam mieć owu, ale dzisiaj pojawiła się @ ... Czy też zdarzało wam się, że miałyście na dupku taką krótką II fazę?

reklama
Witam dziś dowiedziałam się że mam pcos jestem załamana czy są jakieś szanse na zajście w ciążę?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziś dowiedziałam się że mam pcos jestem załamana czy są jakieś szanse na zajście w ciążę?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście, że są! Sama jestem żywym przykładem [emoji6]I to nie "jakieś". Wszystko jest zależne, ale więcej z medycznego punktu widzenia można poczytać u mamaginekolog:

Link do: Zespół policystycznych jajników - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Oczywiście, że są! Sama jestem żywym przykładem [emoji6]I to nie "jakieś". Wszystko jest zależne, ale więcej z medycznego punktu widzenia można poczytać u mamaginekolog:

Link do: Zespół policystycznych jajników - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Dokładnie i ja też jestem przykładem,że z PCOS można zajść w ciążę! Prawie rok leczenia i za chwilę mała będzie na świecie. Podstawa to dobry ginekolog i endokrynolog :D

Witam ja również mam Pcos a do tego również niedoczynność tarczycy. Nie badano mnie jeszcze w kierunku io.
Staramy się półtora roku o pierwsze dziecko. Mąż zdrowy jak ryba.
Przeszłam przez clo - bez efektu w postaci owulacji nawet przy dawce 3tabletek na dzień, przez 5 dni. Teraz przyjmuje zastrzyki Gonal f. I ovitrelle na pękanie. 2 cykle z owulacja ale bez ciąży. Teraz jestem w trakcie kolejnego cyklu.
Lecze się w Holandii ponieważ tu żyje i pracuje. Pomału tracę nadzieję a to dopiero początek :-(

"Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące..."

Witam ja również mam Pcos a do tego również niedoczynność tarczycy. Nie badano mnie jeszcze w kierunku io.
Staramy się półtora roku o pierwsze dziecko. Mąż zdrowy jak ryba.
Przeszłam przez clo - bez efektu w postaci owulacji nawet przy dawce 3tabletek na dzień, przez 5 dni. Teraz przyjmuje zastrzyki Gonal f. I ovitrelle na pękanie. 2 cykle z owulacja ale bez ciąży. Teraz jestem w trakcie kolejnego cyklu.
Lecze się w Holandii ponieważ tu żyje i pracuje. Pomału tracę nadzieję a to dopiero początek :-(

"Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące..."

Arte a może warto zainwestować w Inofem albo Inofolic są to saszetki do picia. Ten preparat pomaga właśnie przy IO i PCOS reguluje cykle i pomaga w owulacji. Ja bym spróbowała skoro w Holandii nie chcą przepisywać metaforminy.
Arte ja starałam się ponad 2 lata , było bardzo ciężko ale się udało. Wierzę,że i Tobie tez się uda.
Poczytaj sobie o tym leku , ja piłam ponad miesiąc czasu i zadziałało, z tym,że brałam jeszcze inne leki.

Już przeszłam przez wszystkie suplementy typu inofem czy ovarin zero poprawy. Piłam również zioła ojca sroki. Ciężki przypadek jestem. Czekam do 6 nieudanego cyklu z Gonal i może zrobią mi drożnosc albo laparoskopie. Ale oni tu nie ingeruja "w naturę"

reklama
Witam dzisiaj zdjagnozowano u mnie pcos. Od listopada 2017 brak okresu.Troche sie zalamalam bo od maja 2017 staramy sie o dziecko. Mieszkam w uk więc leczenie jest utrudnione i tu zaczynam się zastanawiać czy nie przyjechać do Polski. Znacie jakiegoś godnego polecenia i zaufanego lekarza ?

Do góry