reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

hej Iwonka! ja biorę metformax i bromka :) właśnie jestem w połowie pierwszego cyklu! zobaczymy co będzie dalej:)

reklama
heja JAGA .....Metformax pomoże Tobie ....Ja dzięki niemu mam okres i o wiele lepiej czuję się .. Jeśli masz wysokie stężenie prolaktyny to BROM pomoże tobie na pewno ....w jakiej dawce bieżesz metformax i jak długo starasz sie juz o dziecko

to jest mój pierwszy cykl z bromkiem i luteiną ;) i od tego czasu licze "poważne" staranki, ale ogólnie skończyliśmy zabezpieczać się w lutym.. także prawie już rok.

Hej Dziewczyny! Ja też mam PCOS (oba jajniki). Dowiedziałam się o tym niedługo po urodzeniu mojego synka. Teraz coraz częściej myślę o tym by pojawił się kolejny Cud w naszym życiu:-) Powiedzcie mi jakie badania robiłyście aby to potwierdzić. Mi moja Gin zrobiła tylko usg i kazała czekać...ale ile...kto wie. Może powinnam ją zmienić?
Kibicuje Wam wszystkim na pewno się uda-jeśli będziemy się tu wspierały starczy nam sił:tak:
Pozdrawiam

heja Majeczko
po wielu latach zmieniania lekarzy ktoś mądry zrobił mi usg dopochwowe-jajników mam pechcerze na obwodach jajników
badania hormonalne - LH FSH testosteron mam podwyższony , włosy mi sie przetłuszczają . na podstweir tego postawili mi diagnozę PCOS...
W Pcos nie można czekac z leczeniem widocznie lekarka nie wie co robić jak każe czekać ...uważam że w twoim przypadku jesli urodziłaś pierwsze dziecko bez problemu i bez starac to lekarka dlatego kaze tobie poczeka

Ostatnia edycja:
ja brałam metforminę przez 2 lata,schudłam w tym czasie 22kg.brałam tez zelikse i dlatego przez ten czas bralam tabletki anty.ale stwierdzilam,ze skoro juz tyle sie nameczylam to moze warto jeszcze troche poczekac.wszystkie problemy jak reka odjal:)okres regularny,tarczyca w normie.potrzeba bylo tylko 2 madrych lekarzy gina i endokrynologa.przez 5 lat leczylam sie u jednej nawiedzonej,ktora tylko sprawdzala wyniki i przepisywala leki,slowem nie wspominajac,ze tarczyca powoduje to ze chudne,lub tyje,i mam okropne problemy z okresem.no a potem jeszcze doszlo pco-w pierwszej chwili zalamk,ale podejscie moich lekarek profesjonalne.po 2 latach w lutym odstawilam anty i w kwietniu zaszlam w ciaze:)tak,ze dziewczyny nie stresujcie sie za bardzo,czasem naprawde lepiej jeszcze troche poczekac,niz ladowac sobie w glowe ze sie nie da juz nic zrobc.wiem,ze latwo mi teraz tak mowic,ale wierzcie mi tez to przezylam.mialam swira na punkcie zajscia w ciaze i dziecka,potem stwierdzilam,ze trzeba troche odpuscic,no i tak powolutku udalo sie:)

heja Dorotko

Na początku lekarze stwierdzili że wszystko jest ok więc brałam tylko luteinę póżniej anty na wyregulowanie i po tym bromek z luteiną i nić nie pomogło .. pózniej mądry lekarz zapisał mi metformax już od 8 miesięcy biorę ,, Całe moje leczenie ......Jak biorę metformax wiem że żyję ....Ciąży jeszcze nie mam :( teraz cykl mój trwa 18 dni więc chyba coś jest nie tak .....Może któraś z was tak miała ?????

reklama
Do góry