reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

chodzilo mi o to ze mozglabys zrobic badania od razu i pokazac wszystkie wyniki a tak idziesz placisz u niej za wizyte a ona ci kaze kolejne badania zrobic i wiecej wizyt u niej jestes wiec to na kase sie przeklada

dotka, z wynikami badan jak do niej ide to nie place :-) place tylko jak mnie bada :-) wiec to zaden koszt. A ponadto, zanim do niej poszlam nie wiedzialam, ze mam podejrzenie PCOS ani zadnej innej choroby, poszlam zeby zrobic cytologie i pogadac o moich nieregularnych cyklach :-) a ze ma podejrzenia jakie ma, ktore wyszly z badan i z rozmowy, to i zlecila badania. Wczesniej nie mialam w sumie pojecia co to jest PCOS, wiec zrobilam badania tylko takie ktore mi zlecila :-) jak to nie wystarczy - zrobie kolejne, ehh oby nie. Dzis po pracy nie zdazylam odebrac wynikow prl :-( odbiore jutro rano i moze cytologie

reklama
amalfi- a ty do niego chodziłaś prywatnie wtedy ? ta dziewczyna to była jego prywatna pacjentka i zrobił wszystko żeby była zadowolona. Ja się staram 3 lata i 3 miesiące już, chociaż po laparo wyszło ze nie tylko pcos w moim przypadku było przeszkodą w zaciążeniu.
Zobaczymy co będzie teraz, Tylnicki dał mi 6 miesięcy na zajście w ciążę a jak się nie uda to ivf ale ja jestem dobrej myśli i teraz musi się udać :)

no i mam wyniki
prl 71,03 ng/ml
po godzinie 463,70 ng/ml
po 2 godz 310,90 ng/ml

Cholera nie spodziewalam sie az tak zawyzonej.

Dostaniesz bromka, albo cos innego na zbicie i bedzie gut! ;) widzialam gorsze wyniki. U mnie prl po obciazeniu za wysoka :) dostalam bromka i heja, zbijamy:)
jak tam u innych PCOwiczek? Agusia lutka podzialala? :D do mnie @ przyszla w pierwsza noc bez luteiny! Udalo sie wykurzyc malpe :D

Dostaniesz bromka, albo cos innego na zbicie i bedzie gut! ;) widzialam gorsze wyniki. U mnie prl po obciazeniu za wysoka :) dostalam bromka i heja, zbijamy:)
jak tam u innych PCOwiczek? Agusia lutka podzialala? :D do mnie @ przyszla w pierwsza noc bez luteiny! Udalo sie wykurzyc malpe :D

u mnie po obciazeniu chyba nie jest tak zle gorzej na czczo :-( a jak dlugo juz zbijasz?? czy w tym czasie mozna sie starac??

P.S a ja dzis znow dostalam @ 3 raz w ciagu miesiaca :shocked2:

Ja mialam prl 11 gdzie norma 23, ale wzrosla mi po obciazeniu. Od 6 grudnia biore bromka, mam 8 dzien pelnego cyklu z bromergonem :) mozna sie starac, jak najbardziej! Ja go wlasnie po to biore zeby sie udalo! :D a skoro masz problemy z okresem to moze z prg cos nie tak.. Robilas? Zglos sie do gina z tymi czestymi krwawieniami!

no moja ginka o tym wie :) dlatego kazala mi zrobic prl i tsh
W sumie teraz spojrzalam do kalendarza, to niby @ dzis przyszla regularnie po 32 dc, czyli tak jak kiedys mialam. Wszystko ok. tylko, ze pomiedzy mialam jeszcze krwawienie po 1 tabletce luteiny i pozniej jak przestalam brac luteine to pojawila sie @ 23 grudnia, no i dzis znowu. Jakby nie brac pod uwage tych wywolanych luteina to byloby wszytsko ok.
A o bromku slyszalam rozne opinie, ze jak sie zaciazy w trakcie to pozniej trzeba brac albo do konca ciazy albo do 12 tc, przy czym czesto wtedy pojawiaja sie poronienia, wiec sama nie wiem
To mialas ok prl, a ile wzrosla Ci po obciazeniu

Ok 10 razy, czyli minimalnie za duzo.. :) nie wiem czemu ta lutka tak dziala na Ciebie, ja zadnych plamien nie mialam. :) a skoro ginka o tym wie.. Na pewno jestes w dobrych rekach! Opinie sa rozne, wielu dziewczynom bromek pomogl i braly go bardzo dlugo w ciazy, mi gin kazal odstawic w momencie kiedy test wyjdzie pozytywny;) i jesli sie nie uda, to po 3 miesiacach na kontrole i cos bedziemy dzialac dalej :)

wiec powodzonka zycze :) oby zadzialal :D
Ja w srode bede u ginki i wszystkiego sie dowiem, pewnie tez bede musiala to brac na moja wysoka prolaktyne. I z ta luteina tez sie dziwie. Pogadam z ginka i bedzie ok. Dzieki

reklama
Do góry