reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
a u mnie wszystko na to wskazuje :( Kacperek jest marudny, wszystko co mu się podsunie pod rączki (pieluszka, maskotki, grzechotki) wkłada do buzi. gryzaczek ściska dziąsełkami tak, że nie można mu go wyjąć. W sumie lekarz mówi, że mały się bardzo szybko rozwija, ale ząbki?? na szczepienie dopiero 17 :/ a wcześniej nie chcę z nim iść do przychodni.

Przejedz mu palcem po dzislach jesli czujesz wyrazne wzniesienia, zgrubienia na dziaslach to mozliwe ze wyjda mu zabkiNiestety zabkowanie jest procesm dlugotrwalym i bolesnym. Mojemu synkowi potrafi wychodzic jeden zabek przez 3, 4 tygodnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja się trochę martwię bo:
1. Anton zaczął mi strasznie ulewać - jak go podnoszę do odbicia po jedzeniu to czasem aż tak chluśnie na podłogę, poza tym potrafi ulać nawet z godzinę po jedzeniu - takim kawasem i potem ryczy - zastanawiam się czy to nie refluks?
2. Zaczął się cholercia wyginać w łuk - głównie jak się wścieka. Gryzie piąchy, gada (podejrzewam, że dość siarczyście przeklina tak to przynajmniej brzmi ;-)) no i się wygina...
3. Antek nie potrafi jeszcze nic złapać - jest nie zainteresowany - składa ładnie rączki, przygląda się nim ale jak mu podaję zabawkę to ma to gdzieś

Mju jeśli mogę spróbowac cię trochę uspokoić:
1. była cała dyskusja o ulewaniu bo wiele naszych dzieciaczków to ma - mój Bartolo bez watpienia ma refluks ale poniewać przybiera tak jak przybiera nie martwię się...moze Anton chlusta więcej i później wskutek wzmozonego slinotoku?? u nas tak jest - potrafi ulać takim przezroczystym jak samą śliną i tylko dodatkiem jest w tym mleko...
2.a to wyginanie to nie jest przypadkiem to co coniektórym tu juz dolega i jest nieodpartą chęcią do siadania? u nas przynajmniej tak jest...i wrzask o to, że rodzice nie chcą posadzić...
3. no może i już by mógł chwytac - trochę go mobilizować ale doskonale wiesz że jedne rzeczy wcześniej inne później maluchy opanowują...może do tej pory był bardziej skupiony na pogawędkach i nie ćwiczył łapania?

Basia tylko on się nie wygina jak do siadania tylko w taki nawias ) brzuszek do przodu a głowa i stopki do tyłu i martwię się, żeby to nie było od napięcia ( Anielka rehabilitowana).
dzięki za uspokojenie - przynajmniej podjęta próbę - bo ja matka histeryczka ;-)

reklama
Mju, też bym stawiała na próbę podnoszenia się, mój to robi tak zapamietale, jakby od tego zależło wszystko na świecie:laugh2:, nic go nie obchodzi i złośc się, że nie może podnieść się całkiem. Pietrek też nie lubi łapać, woli własne rączki, ewentalnie palce mamusi, a i ulać mu się nadal zdarzy, na przeźroczysto. Przybiera na wadzę, wiec jest ok.

Do góry