reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
czy wasze dzieci zaczynają się już dźwigać, tzn. podnosić plecki jak leżą pod kątem, nie całkiem na wprost?

Monia tez tak robi - bylam z nia dzis w poradni rehabilitacyjnej i pytalam czy jej na to pozwalac i odpowiedz brzmi:

pozwalac ale bron Boze nie sadzac, nie obkladac poduchami bo to dopiero sa przymiarki i cwiczenia do siadania

Monia wazy juz 6700g, cwczymy I faze Vojty (mamy wsrod Was towarzyszy niedoli???) i zobaczymy ja obie to wytrzymamy... 4 lata temu nie dalam rady - zobaczymy jak to teraz bedzie

Psycholog kazal Moni zrobic "kacik halasu" - mam jej puszczac nowoczeny jazz i rocka :-) do tego bujac w hustawce z wibracjami ale tu mam zonka... pani doktor od rehabilitacji kazala ograniczyc do minimum lezenie w foteliku samochodowym, lezaku i innych ustrojstwach no i powiedziala ze za duzo bodzcow na raz to nie zdrowo dla dziecka....a taka hustawka to same bodzce...

mialam krotka lekcje chustowania :-)

a na koniec Monia dala taki koncert ze wszystkim oczy na wierzch wyzlaly i mysle ze pozostali rodzice juz nie beda narzekac na swoje dzieci :-):-D:tak:;-) patrzylii na nas z przerazeniem w oczach, wspolczuciem i ulga ze to jednak cudze dziecko :tak:;-):-)

Moja Kruszka waży 5300, szczepienia nie było.. dopiero za tydzień mamy przyjść. No i idziemy na rehabilitacje :(((.

Rubi co to cwczymy I faze Vojty??

deli ;-) nie mow ze nasze "blizniaczki" beda sie razem rehabilitowac;-):-)
a co Oliwii wynalezli?
Monia ma asymetrie lewostronna

Karincia,ja jak smarowalam oliwka , to guzik to pomagalo....a jak bylam u pediatry(przy okazji szczepienia) to polecil mi ,,Seboderm"emulsja o dzialaniu przeciw lojotokowym,wciera sie w miejsca gdzie jest ciemieniuszka,ale po kąpieli ( nawet bardzo potem nie wyczesywalam,samo zeszlo ),na opakowaniu pisze ze ok miesiaca stosowac,ale Karolinie przeszlo po kilku razach....wiec polecam:tak:...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na ciemieniuchę kilka razy dziennie smarowałyście główke oliwką i wyczesywałyście?? :tak:

godzine przed kąpielą sie wciera,zakłada czapeczkę ,a potem wyczesuje

Karincia,ja jak smarowalam oliwka , to guzik to pomagalo....a jak bylam u pediatry(przy okazji szczepienia) to polecil mi ,,Seboderm"emulsja o dzialaniu przeciw lojotokowym,wciera sie w miejsca gdzie jest ciemieniuszka,ale po kąpieli ( nawet bardzo potem nie wyczesywalam,samo zeszlo ),na opakowaniu pisze ze ok miesiaca stosowac,ale Karolinie przeszlo po kilku razach....wiec polecam:tak:...

ja tez tylko to stosowałam i szybko pozegnałyśmy ciemieniuche

reklama
deli ;-) nie mow ze nasze "blizniaczki" beda sie razem rehabilitowac;-):-)
a co Oliwii wynalezli?
Monia ma asymetrie lewostronna

Oliwia wręcz kocha prawą stroną. Śpi tylko na niej i niestety główka jej się lekko spłaszczyła :-( i gdy byłam dziś u lekarza wspomniałam o tym i idziemy na rehabilitację poćwiczyć.
Jak się bawi to kręci główką w lewo i w prawo nie ma problemu, ale przy śni mamy :-(.
NIE MA TO JAK MIEĆ BLIŹNIAKA :-)
Monia lewostronna a Oliwia prawostronna

Do góry