reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

a dlaczego macie skierowanie na rehabilitacje?[/QUOTE]

Mewa nic strasznego się nie dzieje lekarka tak na wszeki wypadek chce sprawdzić bo Julianka trzyma głowę tak na prawą stronę i prawą rączkę ma słabszą np. jak weźmie zabawkę w prawą rączkę to zaraz przekłada ją do lewej ręki i wtedy się bawi, tak samo jak leży na brzuszku to lewą rączkę wyciąga już do przodu i na bok a prawa jakby trochę przykurczona.

reklama
my dziś tez po kolejnym szczepieniu - i prawie płaczu nie było- był tak zainteresowany szczepieniem a Pani zrobiła to tak sprytnie że ledwo co zdążył zapłakac...zaraz było po wszystkim
a "kruszynka" waży sobie 7420...i teraz zamiast spać po tym szczepieniu to lezy w foteliku nawija do taty na całego!!!

U syna jak juz porządnie szły (ostatnia prosta to lekkie rozwolnionko było i stan podgorączkowy a i zdarzało się ,ze troszke podziebiony był).:tak:
no przez 3 ostatnie dni to Amelka jak wegielek rozpalona:-:)zawstydzona/y:podawalam jej paracetamol dla niemowlat bo miala problemy nawet z jedzeniem:-:)-(a kupka to faktycznie jak piszesz rzadsza raczej jest...tylko ze my juz ja karmimy konkrecikiem tak poza mlekiem i myslalam ze moze tak na jedzonko reaguje-ma czasem grudki w kupce i taka "zbita" bardziej ale ostatnie dni luzno idzie-mam fure prania heh:zawstydzona/y::-:)confused2:

No i niestety u Oli wystąpiła chyba alergia na coś :(((. Mamy odłożyć wszystko i dawać tylko mleczko :(((a do kąpieli mleczko lniane i żadnych innych kosmetyków :(((.
Byłyśmy dziś oddać krew by sprawdzić czy ma skazę białkową. Oli nawet nie zapłakała przy oddawaniu krwi. Nawet ukucia nie poczuła :))). Ale jestem z niej dumna.
Jeszcze mamy zrobić posiewy z moczu i kału. Zbadać kał czy nie ma utajonej krwi i już sama nie wiem co jeszcze. Chyba mam małego alergika.

Mój syn miał skaze białkową koło roczku pojawiła sie ale po 1,5 roku zanikła albo osłabiła (nie wiem nie czytałam nic na ten temat )ale teraz jak za duzo białka spozyje na raz to ma owal twarzy wysypany ,ręce i uda wszystko w krostach:happy:

Deli- moze jednak to nie skaza, tak naprawde rzadko sie ona zdarza:tak:
tesciowa mi mowila ze moj mial uczulenie na bialko ale jaka kurzego i przeszlo samo, chyba z 2 lata mial tylko ona sie tym nie przejmowala

reklama
hmmmm... a ja jednak bym sie przejmowala na tyle zeby stosowac diete eliminacyjna i zeby nie dopuscic do marszu alergicznego i w konsekwencji tego do astmy :no::-(

a z drugiej strony powiem tylko tyle zr alergia pokarmowa to nie koniec swiata i niektorzy ludzie maja gorsze problemy ze zdrowiem....

Do góry