reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny na ciemieniuchę kilka razy dziennie smarowałyście główke oliwką i wyczesywałyście?? :tak:

Karincia- tutaj w UK zabraniaja wyczesywac tlumaczac to tym ze jak sie ten strupek rozdrapie to moze dojsc do zakazenia,
poleca sie tu jedynie mycie glowki specjalnym szamponem, i smarowanie przed myciem oliwka
i powiem Ci rzeczywiscie zeszlo bez wyczesywania u nas

AGAP77 - a jak tam corcia, juz sie waga unormowala?

Ostatnia edycja:
reklama
ja wam powiem że teraz to juz tez jestem z tymi szczepionkami totalnie ale to totalnie głupia...nie wiem co robić....

Młody tez chce tak siadać i to całkiem mocno się podnosi i złości że nie chcemy go posadzic -wrzask jest...
Rubi - a dlaczego ograniczać leżaczki, foteliki itp??? mój spędza w foteliku bardzo dużo czasu bo na płask od razu dostaje białej goraczki i jest wrzask na maksa, a fotelik nas trochę ratuje...

Karincia- tutaj w UK zabraniaja wyczesywac tlumaczac to tym ze jak sie ten strupek rozdrapie to moze dojsc do zakazenia,
poleca sie tu jedynie mycie glowki specjalnym szamponem, i smarowanie przed myciem oliwka
i powiem Ci rzeczywiscie zeszlo bez wyczesywania u nas
Mewa aja tez z UK ale mnie kazali oliwke na glowe rano posmarowac zeby mala caly dien ja miala a przy kapieli zmyc i od nowa nakladac:eek:ale z czesaniem to samo mowili-ze infekcja moze byc:tak::sorry:

no właśnie on się akurat bardziej rwie jak lezy bo nic nie widzi, w leżaczku jest spokojniejszy...denerwują mnie te jego zapędy bo sa nieprzerwane praktycznie- jest po prostu upierdliwy:), no ale co zrobic...mam nadzieje że mu to nie zaszkodzi, z Karolem w sumie przerabialiśmy to samo...no a druga rzecz- Barek od początku nauczony sporo w leżaczku przez mocne ulewanie - więc się przyzwyczaił a teraz niefajnie się z leżaczka na łóżeczko przerzucić:)

ja wam powiem że teraz to juz tez jestem z tymi szczepionkami totalnie ale to totalnie głupia...nie wiem co robić....

Młody tez chce tak siadać i to całkiem mocno się podnosi i złości że nie chcemy go posadzic -wrzask jest...
Rubi - a dlaczego ograniczać leżaczki, foteliki itp??? mój spędza w foteliku bardzo dużo czasu bo na płask od razu dostaje białej goraczki i jest wrzask na maksa, a fotelik nas trochę ratuje...

baska ;-) Monia ma lekka asymetrie i w foteliku baedziej sie po prostu skreca :-( w foteliku dziecko jest bardziej wygiete a w lezaczku (przymjmniej my mamy tali) moge ja polozyc prawie na plasko i mozemy go czesciej uzywac

w ogole to masakra jakas... fotelik - nie, lezaczek - jak najmniej a na rekach jak ja nosze prosto to sie cala spina, sztywnieje i uspakaja sie dopiero jak jej pozwole przyjac pozycje rogalika :no::-:)wściekła/y:

przypomniało mi się, że podczas naszej ostatniej wizyty lekarka zauważyła u małej cyt. "początki ciemieniuchy" (ja tego nie widzę) i kazała smarować główkę przed kąpielą linomagiem (mówiła, że oliwka nic nie da, bo to jakby wcierać ją w mebel-do wnętrza nie wniknie) i potem wyczesywać; zrobiłam tak raz i więcej nie bedę, bo nie ścierpię smrodu linomagu na główce dzieciaczka; po prostu przy kąpieli mąż zwraca większą uwagę na czubek główki (ponoć tuż nad czółkiem się zaczynała robić);

i powrócę do kwestii specyfiku na odparzenia na szyjce - ta maść robiona jest SUPER! już po pierwszym razie wszystko ładnie zbledło; obecnie jesteśmy po 3 smarowaniach i 95% zmian skórnych zeszło! jak ktoś nie wie, że tam coś było, to się nie dopatrzy; także rubi, nie męcz malutkiej inymi nieskutecznymi maściami, poproś o receptę na tę maść i na pewno będziesz zadowolona z efektu!:tak:

jutro idziemy na szczepienie, a zaraz po nim na rehabilitację w związku z tym brzuszkowaniem; już mi żal malutkiej, będzie rozdrażniona po kłuciu, a tu zamiast do domku i lulu, jakieś ćwiczenia... no ale cóż, trochę się tu czeka na terminy rehabilitacji, więc nie ma co odwlekać;

andariel :-) u nas nie jest tak zle - jak tylko oliwie ja 2-3 razy dziennie to jest OK

dziewczyny! jakimi metodami rehabilitujecie dzieciaczki? ja sie chyba wymiksuje z Vojty... nie moge zniesc tego ryku :-(

Moja mała miała wielką ciemieniuchę. Codziennie myłam jej główkę oilatum i wyczesywałam, co było utrudnione przez bują czuprynę Martyny. Po tygodniu pierwsze efekty, po miesiącu ciemieniuchy już nie ma. Teraz profilaktycznie cały czas myje jej główkę oilatum.

reklama
przypomniało mi się, że podczas naszej ostatniej wizyty lekarka zauważyła u małej cyt. "początki ciemieniuchy" (ja tego nie widzę) i kazała smarować główkę przed kąpielą linomagiem (mówiła, że oliwka nic nie da, bo to jakby wcierać ją w mebel-do wnętrza nie wniknie) i potem wyczesywać; zrobiłam tak raz i więcej nie bedę, bo nie ścierpię smrodu linomagu na główce dzieciaczka; po prostu przy kąpieli mąż zwraca większą uwagę na czubek główki (ponoć tuż nad czółkiem się zaczynała robić);
..ale wiesz co...to chyba nie ma wnikać do wnętrza :tak:
Oliwką trzeba smarować główkę żeby łatwo je się to wyczesywało :-)

Do góry