reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu Julenka tak się rozglądała po gabinecie, że nawet nie bardzo poczuła ukłucie i tym razem się obyło bez płaczu. Mamy za to skierowanie do poradni rehabilitacyjnej tylko że w tym roku brak już miejsc i mogą przyjąć dopiero w styczniu:-(

reklama
drogie mamy alergikow... to nie prawda ze mozna dziecku podawac jakikolwiek probiotyk (jak to uslyszala deli)....

dzieciom uczulonym na bialko mleka krowiego nie mozna podawac lakcidu!!!

pytalam farmaceutke bo jakis czas temu pediatra kazala Jaskowi dawac lakcid a alergolog mnie za to...****

DoZ.pl: Szanowna Pani, Przeciwwskazaniem do podawania Lakcidu jest nadwrażliwość na białko mleka krowiego. Białka tego (jak deklaruje producent) nie zawiera np. Dicoflor 30 (który można podawać maluchowi po konsultacji z lekarzem). Z poważaniem - mgr farmacji Justyna T.

rubi masz racje, ja tez o tym zostalam uprzedzona.
zreszta na ulotce lakcidu jest napisane, ze zawiera mleko krowie

mju moj Miko tez zaczal ulewac nawet po godzienie od jedzenia, ale rzeczywiscie tak jak pisze baska to chyba jest slina z takimi platkami mleka, chyba juz przetworzonego

ja sie za to martwie tym, ze Miko caly czas bylby przy piersi, czasami je nawet po 3 razy w ciagu godziny; nie wydaje mnie sie, zebym miala za malo mleka, bo rosnie i przybiera na wadze. ciekawa jestem co mi powie lekarz 20.11

Ostatnia edycja:
anitek :-)

jakis czas temu pediatra wiedzac ze moj Jasiek ma alergie na mleko kazala dawac mu lakcid

teraz to samo przeszla deli...

w tej chwili czytam kazda etykietke ale wtedy mialam zaufanie do lekarza... juz sie z niego wyleczylam...

córcia dziś już zaszczepiona, tak mi jej było okropnie szkoda.... miała dobry nastrój, uśmiechała się, gadała do nas, wierzgała radośnie girkami z miną: "jestem gotowa do zabawy, co teraz wymyślisz?", a tu raptem kuj-kuj; zapłakała krótko, ale żałośnie (serce mi się ścisnęło); myślę, że ta baba co robi zastrzyki nie robi tego umiejętnie - wbija igłę jakby schab miała przed sobą a nie malucha... i chyba nie bardzo lubi dzieci; głupia pinda;
no a potem, ledwo mała usnęła, to ćwiczonka na zajęciach rehabilitacyjnych - tu był płacz prawie przez non-stop, wysmarała tyle gili, że już jej chyba nic w nosku nie zostało; a jak już wyszłyśmy z gabinetu i ją karmiłam, weszła jakaś babeczka ze swoim synkiem, i ilekroć maleć płakał, Nina wypluwała cycucha i też płakała (jaka solidarność);
po powrocei zasnęła niczym susełek, musi biedactwo odespać dzisiejsze stresy;

A ja się trochę martwię bo:
2. Zaczął się cholercia wyginać w łuk - głównie jak się wścieka. Gryzie piąchy, gada (podejrzewam, że dość siarczyście przeklina tak to przynajmniej brzmi ;-)) no i się wygina...

Mju- Adas tez sie tak wygina tyle ze po drzemce jak go biore na przewijak, moze i wsciekly jest- chociaz mi wyglada to bardziej na przeciaganie- nie martwilo mnie to do tej pory
tez ulewa ale jak dziewczyny powiedzialy bardziej slina

Mamy za to skierowanie do poradni rehabilitacyjnej tylko że w tym roku brak już miejsc i mogą przyjąć dopiero w styczniu:-(

a dlaczego macie skierowanie na rehabilitacje?

Hej!To nie należy do umiejętności mojej córuni ale myślę że mogę tu napisać , może któraś Mama mi odpisze:-) Moja córunia Kinga ma prawie 3 miesiące,mam wrażenie że lada moment pojawią się u niej ząbki :confused2:nie wiem czy to nie za wcześnie ale mała stała się marudna ,dziąsła zrobiły się twarde , bardzo sie ślini , a gdy dopadnie gryzaczek to tak jakby chciała go zjeść( nawet jak ma pełny brzuszek).Czy to możliwe żeby juz wychodziły ząbki?

Hej!To nie należy do umiejętności mojej córuni ale myślę że mogę tu napisać , może któraś Mama mi odpisze:-) Moja córunia Kinga ma prawie 3 miesiące,mam wrażenie że lada moment pojawią się u niej ząbki :confused2:nie wiem czy to nie za wcześnie ale mała stała się marudna ,dziąsła zrobiły się twarde , bardzo sie ślini , a gdy dopadnie gryzaczek to tak jakby chciała go zjeść( nawet jak ma pełny brzuszek).Czy to możliwe żeby juz wychodziły ząbki?

MOj syn dostał zeby jak miał 3,5 miesiaca.Mała teraz tez pcha wszystko do buzi i sie slini ,ale dziasła nie ma spuchniete i kupa w porzadku jest ,więc to nie zęby;-)

Mju z tym wyginaniem u nas bylo i czasem jeszcze jest podobnie.jak u lekarza bylismy to napiecie jest wykluczone i lekarz powiedzial ze dzieci mniej wiecej od 2,5-3 mca zycia chca stawac na nogi i tak sie wyginaja.do tego dochodzi powoli pokazywanie harakterku i jak nie chce jesc to nie bedzie-a za 5-10 min zje bo dzidzia uzna ze juz pora na jedzonko:eek::sorry:my teraz tak walczymy przy butli czasem.jak chce dac mleczko to sie czasem zbuntuje wyje ze 20 min po czym spokojnie zjada:eek::confused2:a ja jak glupia latam z wyjaca syrena po mieszkaniu i zagladamy przez okno i na zabawki bo wtedy sie uspokaja:zawstydzona/y::confused2:

reklama
Do góry