reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Wiesz Azorek ja znow czytalam nieco inaczej jak Andariel ze wlasnie gorsze jest opatulenie twarzy poniewaz wlasnie zimne powietrze wchlaniane przez szaliczek czy tetre obojetnie skrapla sie wskutek oddechu i podwplywem mroznego powietrza robi sie lodowaty opatrunek na buzce i ze jest to gorsze niz odslonieta buzka. ja mysle ze jesli nie ma wiatru to spokojnie w taki -3 mozesz wychodzic bez zaslonietej buzki, a podczas wiatru to nie wiem spacerowka nie ma zadnej ochrony zadnego zasloniecia?

reklama
moja mała ostatnio jak nie śpi na spacerku, to wywala ozorek na zewnątrz i liże wszystko, co przy twarzy - zamek, kawałek kaptura itp. No i jak będzie mroźno, a ona będzie takim "lizakiem" to ból gardła murowany, więc wtedy może jakby tak szerzej owinąć dół twarzy szaliczkiem, będzie dobrze?

Wczoraj wizyte mialysmy u ortopedy,wszystko z bioderkami wporzadku,na glowke splaszczona zalecil-lezenie na brzuszku,jak najwiecej,i tyle:szok:
A dzis u pediatry bylysmy,na drugim szczepieniu,ale placzu i lamentu bylo,ze szok :szok:...wcale nie moglam jej uspokoic,bidulka moja:happy:
Wazy juz 6200...a z miarka to cos pielegniarce nie poszlo,bo wyszlo tyle samo co poprzednim razem:sorry:,czyli 62 cm.....ale cos kiepsko mierzyla,bo widze po ubrankach ze urosla:tak:
Na plaska glowke,tez lezenie na brzuszku i ma brac wapno 2,5 ml,bo zaczyna glowka sie miekka robic,no i zwiekszono nam wit d,do 2 kropli....to by bylo na tyle :-)

Azorek a moze nalozyc na spacerowke (jezeli nie masz jak jej zaslonic) folie przeciwdeszczowa?:confused2: Mimo ze nie pada to jakas ochrona przed zimnym wiatrem bedzie! :tak::-)

Andariel - dzieki:happy: bez tych odparzen jeszcze szyjka, a teraz nie dosc ze odparzenia wrocily to jeszcze gorsze, znow sie wybiore do lekarza

Dziewczyny- a czy normalne ze po szczepionce na drugi dzien miejsce wokol uklucia jest twarde i czerwone?

Ostatnia edycja:
dzieki Aneczka, no wlasnie mi mowily na pierwszym szczepieniu ale tylko o paracetamolu,
dwa pierwsze szczepienia ok a teraz taki efekt uboczny dziwny,
moze przejdzie wkrotce, szkoda ze tego zelu nie mam

Julecia dzielna byla, i jaka juz ciezka zwazywszy ze wczesniaczkiem byla :-)

To może założymy jakiś klub dzieciaczków z 3 centylu hihi
A tak serio to bratowa mojego lubego urodziła tego samego dnia co Aneczka a ten już waży 9kg! Wyobrażacie sobie? Żeby był na cycu jak u dziewczyn to rozumiem (sama natura) ale on dokarmiany i wręcz przekarmiany ( w wieku 2 miesięcy zjadał na śniadanie 190ml mieszanki). Ubranka nosi jak na kilku miesięczne dziecko.

reklama
Azorek a moze nalozyc na spacerowke (jezeli nie masz jak jej zaslonic) folie przeciwdeszczowa?:confused2: Mimo ze nie pada to jakas ochrona przed zimnym wiatrem bedzie! :tak::-)
kurcvze u nas zeby bez wiatru bylo to luzik a np teraz tak dmucha ze folia to lata sobie w te i spowrotem:wściekła/y:a czasem i w taka pogode musze wyjsc to walcze z folia na wozku:no::wściekła/y:ale cos wymysle moze ja bardziej na lezaco bede klasc i wtedy da sie ja schowac bardziej tylko jak juz posmakowala ogladania okolicy na to nie wiem co bedzie jak ja tak pozaslaniam:eek::sorry:

Do góry