reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

azorku ja bym nie czekała z tym lekarzem; niby utrata świadomości na 30 sek. to krótko, ale jest to tak maleńkie dziecko, że chyba bym jednak nie zwlekała... a nie zauważyłaś by siniały jej wargi czy okolice warg?
swoją drogą, nie wyobrażam sobie jak bym wtedy zareagowała - musiałaś przeżyć horror!

azorku, a moze podczas siedzenia nacisneliscie jej na jakis nerw niechcacy?

juz dzwonilam do srodowiskowej ale mowi zeby obserwowac nadal-sinienia brak,goraczki brak,humor ma,nie placze,ani razu w glowe sie nie uderzyla(jescze) wiec kazali obserwowac bo niby dzieci tak czasem sie potrafia "wylaczyc" ze czasem nawet zapomonaja o oddychaniu:zawstydzona/y::-(no nic pozostaje mi siedziec i obserwowac-ladna pogoda a ja sie boje z nia wyjsc z domu:zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak bedzie sie cos znowu dzialo to od razu do szpitala zadzwonie i mam nadzieje ze takiej potrzeby nie bedzie:zawstydzona/y::-(

reklama
Ja swojej Gosi przekulam tez w zeszlym roku(6lat miala),bo sama chciala,no i wlasnie bylo to w lecie,uszka sie szybko zagoily,ale po tygodniu kosmetyczka kazala zmienic kolczyki na zlote,bo sie uszy szyciej goja i nie na wkrety, tylko takie normalne,bo jest lepiej przemywac(woda utleniona) i mozna przekrecac....
A teraz to nie wiem z Karola,tez bym wolala jak bedzie mala,nie czila by o co biega ,wiadomo ze zabolalo by,ale mysle ze przy odpowiedniej pielegnacji szybko by sie zagoilo,a na szczepieniu tez dzieciaki sie kluje i placza...a wydaje mi sie ze napewno bedzie chciala nosic kolczyki,bo wszyscy (prawie)teraz nosza...wiec uwazam ze to nie jest nic zlego ....a wiem jak z Gosia mialam,nie chciala przemywac,bo sie bala ze bedzie ja bolalo,bo ona straszna panikara jest....:laugh2:
no właśnie, wydaje mi się, że im mniejsze dziecko tym lepiej :tak::-)

azorku nie zazdroszczę, mam nadzieję, że z Amelką wszystko dobrze :tak::tak::tak:

Azorku współczuje.... strasznie to musiało wyglądać. mam nadzieję, ze to był pojedynczy że tak powiem incydent.
Może i jak wypróbuje Linomag A+E.... Po F18 mała miała śliczną buzię, ale znów pojawiły się zabarwienia i sucha skóra.....

ja się na pewno wstrzymam z przekłuciem uszu córci; pamiętam, ile mi to sprawiało bólu (a przekłuwane miałam przed komunią), ile było łez przy tej codziennej pielęgnacji ropiejących ranek, brrrrrr..... jak podrośnie to sama sobie zrobi kuku jak będzie chciała:tak:

co do przebijania uszu to ja poczekam moze nawet do komuni:tak:ja mam alergie na metale tak jak Aneczka-to jest uczulenie konkretnie ne nikiel ktory jest wszedzie mieszany nawet do guzikow przy spodniach:no::confused2:czasem nawet srebro zle toleruje(zalezy jakiej jakosci)...z reszta jak pomysle ze te wszedobylskie male raczki moga niechcacy sobie taki kolczyk zdjac i wlozyc do buzi...:no::zawstydzona/y::szok::szok:

dziewczyny przede mną co prawda nie ma tej decyzji do podjęcia :) ale wydaje mi sie że takie kolczyki u takiego maluszka mogą byc niebezpieczne - moze sobie albo sama przypadkiem krzywde zrobić albo ktoś w przedszkolu- zwłaszcza jak żywe dziecko...a wkręty niby bezpieczniejsze ale niewygodne - spać się tym nie da i co tak ciagle dziecku do snu zdejmować to potem??? ja bym poczekała aż podrośnie...(przy czym generalnie lubie bo w jednym uchu 4 dziurki w drugim 2 i siódma w pępku ;) ale kolczyki noszę zazwyczaj tylko dwa :))

wybieramy się natomiast do lekarze z główką córci - nie jestem pewna, ale chyba ma to coś wspólnego z tą naszą ciemieniuchą; pojawiła się na kilka dni, ładnie wszystko wyczesałam dziecięcą szczoteczką, po czym prawie na całej główce pojawily się czewrone plamki, takie zgrubiałe; i tak sobie myślę, że może zbyt intensywnie albo za czesto czesywałam jej te włoski, stąd taka zmiana; w każdym razie wolę, by obejrzał ją pediatra...

mozliwe Andariel ze od wyczesywania, mnie na ciemieniuche kazali tylko myc glowe wczesniej nasmarowana oliwka, tu nie zalecaja wyczesywania bo sie moze wlasnie wdac zakazenie i pozniej specjalna masc jest potrzebna
no ale miejmy nadzieje ze to nic powaznego u Ninki

andariel tez musze sprobowac Oilatum soft, a swoją drogą czy wiecie dlaczego pojawiają sie te zaczerwienienia na szyjce?

tez musze sprobowac bo u nas po odstawieniu sterydowej masci na trzeci dzien zaczerwienienia wrocily, tez pod kolankami:-(
Anitek- u nas to chyba jednak alergia
a wczesniej podejrzewalam ze od sliny Adasiowi sie na szyjce te odparzenia robia

co do kolczykow- jak fajnie miec synka- przynajmniej jeden probelm odpada:tak:

mozliwe Andariel ze od wyczesywania, mnie na ciemieniuche kazali tylko myc glowe wczesniej nasmarowana oliwka, tu nie zalecaja wyczesywania bo sie moze wlasnie wdac zakazenie i pozniej specjalna masc jest potrzebna
no ale miejmy nadzieje ze to nic powaznego u Ninki
ojej, no to teraz się serio przestraszyłam:-(co prawda główka wygląda już lepiej (non-stop smaruję oliwką), ale i tak idziemy do lekarza... żeby się nie okazało, że jej tam włoski nie będą chciały rosnąć...
Mewa - jakie cudne foto Adaśka wstawiłaś do sygnaturki!!!!!!!

reklama
Dziewczyny poradzcie-małemu od wczoraj leci z oczka ropka-a teraz wstał ma troszke oczko spuchnięte i całe pozaklejane-powinnam pojechać do lekarza??????
przemywałam rumiankiem ale nie pomaga

myśle,że powinnas bo to świadczy,że ma infekcje wirusową lub wywołaną bakteria i potrzebna maść lub kropelki z antybiotykiem

Do góry