reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

ja juz 3 miesiące mleka nie tykam, jestem na takim głodzie mlecznym ze szok:szok::szok: jakies sladowe ilosci wcinam w innych produktach ale tym się nie przejmuje, dzis na obiad mamy naleśniki! jak ja by sobie zjadła z serkiem:no::no::no: ale trudno, jakbym miała mąkę ryżową albo kukurydzianą to można takie naleśniki na wodzie zrobić, tez wychodzą wspaniałe ale ja mąki nie mam, trudno;-)

sempe ;-) ja robie nalesniki na wodzie :tak: nawet dla nas ;-) glutenowe ;-)
no i zawsze mozna robic nalesniki na ,leku ryzowym ;-)

andariel - zamiast sojowego sprobuj wlasnie mleczka ryzowego :tak:

reklama
aneczka :-) mleko ryzowe jest :-) piekielnie drogie (ok.6 zl za pol litra) i w paru opcjach - z wapniem i bez :-)
no i....pyyyyyyyyyyszne jest :tak::tak::tak::tak:

aneczka :-) ja sie o nim przypadkiem dowiedzialam - zobaczylam na polce ze zdrowa zywnoscia w Almie :-)
jest drozsze ale np. jak uzywa sie go do robienia kremow do tortu to krem/masa ladny kolorek ma :-) a jak robie na mleku sojowym to taki....przytlumiony

jak tylko uporam sie z obiadem to na watku kulinarnym zapodam przepisy na wypieki bezmleczne :-) komus obiecalam i....zapomnialam - poprawie sie :tak::tak::tak:

Aneczka ja na buźkę polecam CETAPHIL MD. Pisałam już o nim a używam u swojej już ze 2 miesiące, bo miała niezły trądzik. Ma też alergię kontaktową na swoją ślinkę, a po tym kremiku ładnie się krostki goją:)

A ja sie najezdzilam z dziecmi po alergologach, klinikach alergologicznych i wszedzie twierdza ze dziecko do wieku przedszkolnego nie ma prawa reagowac na wziewne alergeny tylko na pokarmowe. U nas skaza szybko przechodzi na drogi oddechowe i zamiast wysypek sa zapalenia oskrzeli spastyczne

Kasia ja też słyszałam taką wersję jak Rubi - że moi alergicy mali mogą wysypką zareagować nawet na wirusa którego ma ktos z nas albo na nagłą zmianę pogody...że ich układ immunologiczny jest tak nadwrażliwy, nie wszystko ma przyczynę w diecie...

a co do rozmiarów- u nas jak u Mju - 68 w porywach do 74 (wtedy z zapasem) bo te mniejsze 68 juz za małe... (uwaga bo np disney ma małe rzeczy w stosunku do rozmiaru- kupiłam na allegro pajace i od razu za małe:( a jedne śpiochy disneya po Karolu mam na 80 i Bartek je już nosi tylko nogawki za dlugie:))

a ja jeszcze dodam że też od ponad 3 miesięcy bez nabiału...ciężko ale na razie daję radę (a tak na raty piszę bo stopniowo nadrabiam zaległości:))

reklama
no na pewno rodziców, tylko chodzi mi o kwestię zdrowotną, czy nie ma jakichś przeciwwskazań, żeby przebić teraz ;-):-)

Ja mam koleżanke ,która jest kosmetyczką i zaleca po 6 miesiącach przebicie uszy a najlepiej jak to będzie ciepła wiosna lub lato ,zeby dziewuszka czapki nie musiała nosic bo raz ,ze haczy i rana sie paprze a dwa to nie drazni świeżej rany i ucho jak jest na wierzchu szybciej sie goi.Ja nie wiem jak to jest bo mam syna ale z córka koło mają sie wybiore albo czerwca do roczku sie zagoi:-):-)

Do góry