reklama
olenka123414
Mama malego Alexa!!!
Mitemil u nas tez Alex ciagle ma zacisniete piastki i jeszcze nie lapie zabawek ale u nas powiedzieli co zreszta tez pisze w ksiazce 1 rok zycia dziecka ze dzidzius powinien to robic w 5 miesiacu (oczywiscie duzo wczesniej dzieci to umieja ale do tego czasu nie trzba sie tym marwic) Ale oczywiscie idz sprawdz to w poradni. :-)
A u nas po ostatniej wizycie maly wazy 6,5 kg i ma 62cm:-)
A u nas po ostatniej wizycie maly wazy 6,5 kg i ma 62cm:-)
Mewa29
mama Adama
Mewa mi maścią sterydową kazali smarować tylko 3 dni.
dzieki, no to dzisiaj ostatni raz posmarowalam
ANDARIEL- a po jakim czasie zmiany skorne wrocily u Was po odstawieniu masci?
Mewa29
mama Adama
no zobaczymy Aneczka, oby nie
mleka juz tydzien nie tykam, a ciezko jest : za kubek goracego kakao to bym chyba wszystkie moje naszyjniki oddala, a niektore mam calkiem fajne
a i tak nie jestem pewna czy to od mleka czy nie moze cos innego..
mleka juz tydzien nie tykam, a ciezko jest : za kubek goracego kakao to bym chyba wszystkie moje naszyjniki oddala, a niektore mam calkiem fajne
a i tak nie jestem pewna czy to od mleka czy nie moze cos innego..
andariel
mama super dwójki :]
właściwie już następnego dnia bez smarowania pojawiły się blade plamy, a jeszcze następnego znów mocno czerwoneANDARIEL- a po jakim czasie zmiany skorne wrocily u Was po odstawieniu masci?
u nas po odstawieniu mleka krowiego właściwie tylko (i aż) kupki się zmieniły - nie ma już zielonych ze śluzem, tylko tradycyjna jajeczniczka;-)ale plamki w zagięciach jak były, tak są, niestety; a wizyta u alergologa dopiero 8.XII:-(
kawkę piję z mlekiem sojowym alpro (waniliowym) - pyyyyyszka kakao też za mną chodzi, Mewa;-)
a co do dzisiejszego badania bioderek to muszę się wybrac na konsultację do innego lekarza jeszcze; niby jest ok, ale jedna panewka trochę za słaba i dobrze by było wesprzeć się rtg... nie chcę małej "naświetlać" bez wyraźnego wskazania, a podczas badania Ninka tak się wierciła, że wciąż obraz na monitorze nie był dostatecznie dobry właśnie w tym biodrze co to niby za slabe;
ja juz 3 miesiące mleka nie tykam, jestem na takim głodzie mlecznym ze szok jakies sladowe ilosci wcinam w innych produktach ale tym się nie przejmuje, dzis na obiad mamy naleśniki! jak ja by sobie zjadła z serkiem ale trudno, jakbym miała mąkę ryżową albo kukurydzianą to można takie naleśniki na wodzie zrobić, tez wychodzą wspaniałe ale ja mąki nie mam, trudno;-)
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Tak Andariel soja uczula rownie czesto jak bialko mleka krowiego. Wiekszosc dzieci uczulonych na bialko krowie uczulone jest rowniez na sojewłaściwie już następnego dnia bez smarowania pojawiły się blade plamy, a jeszcze następnego znów mocno czerwone
u nas po odstawieniu mleka krowiego właściwie tylko (i aż) kupki się zmieniły - nie ma już zielonych ze śluzem, tylko tradycyjna jajeczniczka;-)ale plamki w zagięciach jak były, tak są, niestety; a wizyta u alergologa dopiero 8.XII:-(
kawkę piję z mlekiem sojowym alpro (waniliowym) - pyyyyyszka kakao też za mną chodzi, Mewa;-)
a co do dzisiejszego badania bioderek to muszę się wybrac na konsultację do innego lekarza jeszcze; niby jest ok, ale jedna panewka trochę za słaba i dobrze by było wesprzeć się rtg... nie chcę małej "naświetlać" bez wyraźnego wskazania, a podczas badania Ninka tak się wierciła, że wciąż obraz na monitorze nie był dostatecznie dobry właśnie w tym biodrze co to niby za slabe;
reklama
andariel
mama super dwójki :]
tak, czytałam o tym, ale postanowiłam na własną rękę odstawić jedynie krowie mleko - i obserwować; jeśli po tym sojowym (które dodaje tylko do kawy) zauważę jakieś pogorszenie czy to na skórze czy w stolcach, również odstawię;
tylko nie wiem czy fakt poprawy kupek może świadczyć o tym, że to jednak skaza, skoro szyjka i zgięcia nadal czerwoniutkie... no, może ciut bledsze;
no nic, byle do wizyty...
tylko nie wiem czy fakt poprawy kupek może świadczyć o tym, że to jednak skaza, skoro szyjka i zgięcia nadal czerwoniutkie... no, może ciut bledsze;
no nic, byle do wizyty...