reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Mewa jak czytałam dziś ma alergikam za granicą lekarze najczęściej mówią, że to właśnie egzma
A nie możesz jakoś tego obejść i trafić do specjalisty wcześniej

widzisz Deli tutaj jest tak zawsze ja mam np torbiele na jajnikach i skan powinnam miec min co 6 mcy robiony a tutaj zajelo mi 6 mcy marudzenie i klotnie z lekarzem o skierowanie:szok::wściekła/y::wściekła/y:zawsze maja proste wytlumaczenia bo nie chce im sie emaila wyslac:wściekła/y:a jak spuchlam po sliwce(przelyk i gardlo-tak ze nie moglam sliny przelknac) chcialam testy zrobic to mi powiedziano ze przeciez juz wiem ze na sliwke mnie uczulilo to mam nie jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok:

No to faktycznie pod górkę macie ze skierowaniami.
U nas skierowania to nie problem, ale kolejki do specjalistów długgggggggiiiiiiiiiiiieeeeeeee

bylam dzis u lekarza bo zaczerwienie na szyi Adasia i pod kolankami nie przechodzi juz z prawie 3 tygodnie, a od tygodnia ostro smaruje kremem specjalnym przeciez

no i dostalam masc sterydowa:zawstydzona/y:bo wedlug pani doktor to egzma
jakos nie jestem pewna jej oceny
dłuzej sie zachwycala niebieskimi oczkami Malego niz patrzyla mu na te zmiany skorne
a wiadomosci o tej masci szukala w ksiazce:szok:
mam stosowac przez 5 dni 2 razy dziennie
a jak sie nie poprawi mam znow przyjsc

chetnie bym poszla do alergologa zeby sie przekonac czy to alergia ale moge o tym pomarzyc
do specjalisty dostane skierowanie jak zwykly lekarz nie pomoze- a taka pomoc moze trwac nawet rok:eek:

Hej,
z mojego doswiadczenia klamstwa a UK najlepiej dzialaja. Idz bezposrednio na pogotowie i powiedz np. ze wystapilo to zaczerwienienie po spozyciu np. jakiegos tam posilku, uwierz zrobia szybko badania na alergie.
No wiem, ze to niby nie etyczne ale ja tak robie i uzyskuje szybka pomoc !!!

Monika tu sie z toba zgodze -bez sciemniania i marudzenia lekarzowi w kolko o tym samym ciezko cos wskorac:no:pojechalam do szpitala(6mc ciazy0 bo mialam krwawe plamienie-odeslali do domu(bez usg i badan)pobrali tylko mocz:eek:dwa dni kolejne znowu do nich dzwonilam i w koncu trzeciego dnia zrobili usg:confused2:okazalo sie ze brzuch mi juz opadl bardzo nisko i dzidzia na cos tam naciskala ale wszystko ok (lozysko itd).co lekarz(ciapas-nie jestem rasistka ale pakistancy juz mi zaczynaja na erwy dzialac) powiedzial-SPOKOJNIE WROCIC DO PRACY,nic sie nie dziej no najwyzej za tydzien czy dwa spotkamy sie na porodowce:wściekła/y::wściekła/y:a nawet nie zapytal jaka mam prace(sama w sklepie przez min 3h,same dziewczyny i nikt sie nie przejmowala ze brzuchata nosi skrzynke z pomidorami cebula itp):wściekła/y::wściekła/y:poszlam do GP nasciemnialam ze rece mnie bola(bolaly ale nie az tak) i ze wszysytko upuszczam i menager sie denerwuje to dala zwolnienie na 2 mce:tak:

Czyli nie jest tak kolorowo jakby się mogło wydawać.

Moja pediatra zawsze daje mi skierowania do kogo tylko chce, bo troche bojaźliwą osoba jest i woli żeby nie było na nią w razie czego :-)

Ja w 38 tygodniu ciazy bylam na rutynowym spotkaniu z polozna, bada mnie i bada i mowi...NIE CZUJE GLOWKI...po tym stwierdzeniu powinna odrazu skierowac mnie na USG, ale tego nie zrobila...ja oczywiscie przestraszona...zastosowalam metode pogotowie, ze niby skurcze itp. zrobili USG od razu bo tez nie mogli wyczuc glowki...okazalo sie ze polozenie breach tzn, glowa u gory , nogi na dole...i zaplanowali cc... czekalam 3 dni na operacje, zrobili znow USG , tuz przed sama operacja i sie okazalo ze glowka z lewej strony a nozki z prawej...odwolali CC!!! Za 2 tygodnie dostalam prawdziwych skurczy...49h skurczy...brak rozwarcia...i wreszcie USG...glowka po prawej, nozki po lewej ...i CC odrazu...brak mi slow!!! Dopiero jak mlodemu zaczelo tetno spadac po 49 h !!! KOCHANA ANGLIA

Dziewczyny małemu od 2 dni łzawi oczko.Kiedyś miał na tym oczku na powiece taką gulkę ale mu zeszła po podaniu kropelek,a teraz strasznie mu łezki lecą nie ma czerwonego ani nic nawet nie trze oczka.Od czego to może być???

reklama
Ja w 38 tygodniu ciazy bylam na rutynowym spotkaniu z polozna, bada mnie i bada i mowi...NIE CZUJE GLOWKI...po tym stwierdzeniu powinna odrazu skierowac mnie na USG, ale tego nie zrobila...ja oczywiscie przestraszona...zastosowalam metode pogotowie, ze niby skurcze itp. zrobili USG od razu bo tez nie mogli wyczuc glowki...okazalo sie ze polozenie breach tzn, glowa u gory , nogi na dole...i zaplanowali cc... czekalam 3 dni na operacje, zrobili znow USG , tuz przed sama operacja i sie okazalo ze glowka z lewej strony a nozki z prawej...odwolali CC!!! Za 2 tygodnie dostalam prawdziwych skurczy...49h skurczy...brak rozwarcia...i wreszcie USG...glowka po prawej, nozki po lewej ...i CC odrazu...brak mi slow!!! Dopiero jak mlodemu zaczelo tetno spadac po 49 h !!! KOCHANA ANGLIA

Jednym słowem robią wszystko, żeby tylko nic nie robić... A jest tam możliwość tzw "cesarki na życzenie"??

Do góry