Mewa29
mama Adama
MJU- dzieki kochana, przekonuje mnie to, opis zgadza sie idealnie wiec nie bede sie martwic, to nei zabki ufffMEWA prawdopodobnie Adaś ma to - moja Anielka też miała nie ma się czym martwić - samo znika:
Perły Epsteina (ang. Epstein's pearls) – drobne (1-3 mm średnicy) wykwity o charakterze cyst lub grudek, spotykane na błonach śluzowych u dzieci, histologicznie nagromadzenia tkanki nabłonkowej zlokalizowane po obu stronach szwu łączącego podniebienie twarde lub na dziąsłach. Przypominają prosaki, często mylone z pleśniawkami. Ulegają samoistnemu złuszczeniu w przeciągu pierwszych tygodni życia dziecka i nie wymagają leczenia. Można je stwierdzić u 65-85% noworodków.
ps: (a jak sama szukalam w internecie to wyszedl mi rak jamy ustnej)
te Adasiowe placzki maja chyba zwiazek z problemami brzuszkowymi..
i chyba odstawię jednak nabiał na próbę... nie chcę małej kłuć, spróbuję więc swoją dietą t sprawdzić; niestety czerwone ślady w zagięciach nie schodzą; będę jechała na warzywkach...
ANDARIEL- a wiesz ja chyba tez odstawie mleko i mleczne produkty na tydzien chociaz
bo tez ze zgiec kolanek nie schodzi to odparzenie, takie suche jest i za uszkami sie tez czerwone miejsce pojawilo i chyba go swedzi bo sie tam strasznie drapie, do tego czeste kupki ze sluzem i pieniace sie, brrr
wyglada to na alergie niestety a tak bylo piekne do tej pory