reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

metoda Vojty dziala ale czasem bilans zyskow i strat nie jest dla dziecka i rodzica korzystny :-(

Jaska rehabilitowalam Vojta 5 miesiecy i glowy nie trzymal :-( najpierw I faza (powinien fikac nozkami, machac raczkami, plakac ale.... on jak na plazy sobie lezal) a potem dowalili nam pelzanie... on wyl, ja ryczalam, malz sie na mnie darl ze mam nie ryczec..masakra jakas... Jasiek tak plakal i nie dal mi sie po tych cwiczeniach przytulic :-( musialam go do babci zanosic zeby sie uspokoil...
no i po 5 miesiacach zmienilismy metode na NDT BobathBaby ;-) i po 5 tygodniach Jasiek podniosl lepetynke :-)

teraz nie wiedziec czemu zgodzilam sie na Vojte i po 2 dniach cwiczen Monia znow nie spi w dzien :-( przestalam cwiczyc i w piatek poprosze o NDT :-)

reklama
U nas są w końcu wyniki po badaniach i Jagoda ma takie sobie żelazo, więc dostaliśmy w zawiesinie na 6 tyg. Tyle że poczytałam trochę o anemii fizjologicznej i wiem że rodzice nieraz nic nie podają i sama przechodzi.
A wy podajecie jakieś dodatkowe żelazo?

Ja mam nadzieję, że jeśłi to będzie skazka szybko minie ;/
moje wszystkie dzieci miały skazę białkową, chłopcy do 3roku zycia a Angelince przeszło jak miała 2,5roku teraz piją litrami mleko i wszystko co jest z mleka pochłaniają tonami:-D
Mała Alicja tez ma, nie jem nic mlecznego choć małe ilosci w niektórych produktach przyjmuję

CHCE MI SIĘ MLEKA!!!!!:-D

a powiedzcie mi czy jeśli ja jem marchewkę to mała może byc na nią uczulona?ile z tego co ja zjadam przenika do mleka,jadałm sobote startą,a w niedziele duszoną i mała jest znowu obsypana,a dopiero co pozbyłam sie jednej wysypki:wściekła/y:

Piwonia ;-) niestety marfefka ;-) tez moze uczulic :-(
a jak mocno? to juz indywidualna sprawa - jedno dziecko zareaguje silna wysypka po paru godzinach a inne paroma kropkami na buzi po kilku dniach...
generalnie teraz uczulic moze wszystko - nawet ryz :tak:

Piwonia ;-) niestety marfefka ;-) tez moze uczulic :-(
a jak mocno? to juz indywidualna sprawa - jedno dziecko zareaguje silna wysypka po paru godzinach a inne paroma kropkami na buzi po kilku dniach...
generalnie teraz uczulic moze wszystko - nawet ryz :tak:

wiem wiem,tylko ona tą wysypke ma głównie na brzuszku i pleckach troszke na rączkach i nóżkach wiec tez nie mam pewności czy to to,jest bardzo podobna do ostatniej co miała

sempe a skąd pewność, że Alicja też ma? pomijając już zwiększone ryzyko z racji rodzeństwa, ale jakie są objawy? czy to o czym pisałam stronę wcześniej to skaza?

ANDARIEL- Adas tez ma od kilku dni takie zaczerwienienia na zgieciach kolan, podobne do tych w faldkach na szyi- caly tydziem smarowalam kilka razy dziennie sudacremem ale nie przeszlo-
bylam dzis na wazeniu i przepiasala mi przy okazji na te zaczerwienienia specjalna masc oraz specjalny plyn do kapieli, powiedziala ze skaza to nie jest i mam jesc wszystko,
wykupie i zobacze czy zadziala
moze u was to tez nie jest skaza?:tak:

a poza tym Adas wazy 5.94 kg i idealnie sie miesci w swojej krzywej centylowej
narazie mam nie dokarmiac, tylko moje mleczko

a mowiac szczerze myslalam ze wolniej przybiera bo ostatnimi czasy bardzo krotko ssie:tak:

reklama
u nas jest skaza- głównie buźka zsypana i zgięcia tak jak piszecie
u nas zaczęło się wcześniej ale mój lekarz mówi że skaza najczęściej wychodzi jak maluch 3 miesiące skończy i bardzo często sa to dzieci które wcześniej miały kolki

Do góry