reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

wiec chyba Julci to zaczerwienienie nie przeszkadza:tak: bo jest na tyle nieprzyjemne zapalenie pecherza ze mysle ze takie malenstwo by jednak plakalo
moze daj temu jeszcze z dwa dni i jak nadal bedzie Cie martwic to przejdz sie do lekarza

reklama
mika a to napięcie mięśniowe to sama zauważyłaś czy lekarz stwierdził na wizycie? jakie były objawy?
Karolinka obraca mi główke w jedną strone teraz już mniej bo ćwicze z nią, ale teraz na wizycie kontrolnej, lekarka ją złapała za raczki i chciała podnieść i główka małej leci w dół... sama nie wiem czy ona nie jest jeszcze za mała by do siadania podnosic główke? jak myslicie? Wasze trzymają główke jak je podnosicie za rączki w góre?

Mika- z tym podnoszeniem za raczki to Adas czasmi glowke trzyma a czasmi mu leci,
tez lubi glowe na lewo najbardziej obracac choc juz go dawno temu oduczylam spania w rogalik, bo tez mial zapedy
na brzuchu nienawidzi i ledwo podnosi na chwilke glowe, co mnie martwi bo dzieci mlodsze od niego pąpki prawie ze robia
ale z kolei od bardzo dawna jak go trzymam na rekach to glowke ladnie prosto trzyma i obraca na lewo i na prawo bez podtrzymywania wiec juz sama nie wiem,
lekarz go widzial i tez wazony jest regularnie i nikt mi nic nie powiedzial
ale tu inne podejscie niz w PL jest

nie martw sie na zapas, pewnie to kontrola rutynowa u Was:tak:

Mewa, moja też nie lubi na brzuszku.
Tu faktycznie jest inaczej z opieką, w piątek idziemy na usg bioderek, i to będzie nasze pierwsze! A co dopiero marzyć żeby ktos sprawdził czy jest napięcie mieśniowe?
Ale w sobotę jedziemy do Polski i w końcu pójdę do porządnego pediatry.

Oli waży dziś 5220, a w sobotę ważyła 5160 w ciuszkach w szpitalu :)
Jak widać pomału, ale przybiera :)))

Wykupiliśmy mleczko i następna wizyta za 2 tygodnie :)))

a co z tym że dziecko wypróżnia się co 4 dni? w międzyczasie nie ma objawów zaparć czyli jest pogodna, śpi normalnie oczywiście czasem pomarudzi. miała robione USG nerek ale niczego niepokojącego nie dostrzegli. odżywiam sie na tyle dobrze że po ciąży na wadze nie ma śladu. czasem zjem coś dobrego ale jest to przeważne serek homogenizowany lub domowe tzw suche ciasto. Czy mój stres może tak "blokować" małą w tym temacie? pytałam lekarza co z tym robić, jak pomóc małej by wypróżniała sie częściej ( miesiąc temu było to codziennością ) ale nic mi nie powiedział.

Jesli dziecko jest karmione wylacznie piersia to jest to normalne. Jesli nie towarzyszy temu oczywiscie dyskomfort diecka. Taka przerwa moze siegac nawet tygodnia. Po prostu mleko jest bardzo dobrze przyswajane przez organizm dziecka

Ostatnia edycja:
Jesli dziecko jest karmione wylacznie piersia to jest to normalne. Jesli nie towarzyszy temu oczywiscie dyskomfort diecka. Taka przerwa moze siegac nawet tygodnia. Po prostu mleko jest bardzo dobrze przyswajane przez organizm dziecka

zgadzam sie z Kasia,nie ma sie co martwić u dzieci tak bywa i to całkiem normalny objaw

reklama
Do góry