reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Tak Olenko sa bez recepty i dobrze je podac wlasnie w takich okolicznosciach. Moze Alex po prostu sie porzadnie oczyscil i teraz ci ze dwa dni nic nie zrobi;-) Probiotyk podaje sie wtedy gdy dziecko jest np. po lub w trakcie kuracji antybiotykowej, w stanach biegunkowych badz tez zaparciach, przywraca prawidlowa flore bakteryjna

reklama
Ja podełam czopek mojej niuni jak mijał 4ty dzień bez efektów. to było przedwczoraj. czopek zadziałał bardzo szybko bo już w dosłownie chwilę po aplikacji(podaliśmy połowę czopka dla niemowląt). za to zapaskudziła aż dwie pieluchy jedna po drugiej. po pierwszym wywołanym wypróżnieniu nie wiem czy czasem sie nie wystraszyła bo najpierw dostała duzych zdziwionych oczu a potem baaardzo głosno i załośnie płakała. wczoraj za to wypróżniła się sama z siebie. niemniej jednak niepokoi mnie taki stan rzeczy. Z tą przyswajalnoscią pokarmu jest jakoś udowodnione naukowo? i na koniec pytanie z innej beczki. Czy wasze maluchy tez próbują już siadać i są zainteresowane pluszakami ?

Ja podełam czopek mojej niuni jak mijał 4ty dzień bez efektów. to było przedwczoraj. czopek zadziałał bardzo szybko bo już w dosłownie chwilę po aplikacji(podaliśmy połowę czopka dla niemowląt). za to zapaskudziła aż dwie pieluchy jedna po drugiej. po pierwszym wywołanym wypróżnieniu nie wiem czy czasem sie nie wystraszyła bo najpierw dostała duzych zdziwionych oczu a potem baaardzo głosno i załośnie płakała. wczoraj za to wypróżniła się sama z siebie. niemniej jednak niepokoi mnie taki stan rzeczy. Z tą przyswajalnoscią pokarmu jest jakoś udowodnione naukowo? i na koniec pytanie z innej beczki. Czy wasze maluchy tez próbują już siadać i są zainteresowane pluszakami ?
Poczytaj prosze ten artykul powinien cie zainteresowac

Kupki niemowlaka - BabyBoom

Kasia- ciekawy artykul:tak:

Kaha- moj maluszek od jakis kilku tygodni bawi sie swoimi paluszkami a nawet moja reka, na siadanie ma jeszcze za ciezka glowe.

Aneczka - i jak to zaczerwienienie Julci?:confused:

Ja jeszcze Alexowi czopka nie podawalam. Jak mial problem z kupka to tylko masowanie brzuszka i robilismy "rowerek" ale pewnie jak by sie meczyl pare dni to bym jednak mu tym pomogla!

Ehh... Jak za czesto robia kupki to zle bo strach ze biegunka, jak za zadko to tez nie dobrze... Ciezko na dogodzic;-)

kaskax25 czytałam podobny artykuł także na poczatku podchodziłam do tego stanu rzeczy normalnie. trwało to około 1,5 miesiąca. jednak tego dnia co podany został czopek była wieczorem nie do zniesienia. na rękach wyginała się tak że trudno było ją utrzymać. Wiem też że tak małe dziecko nie zaciska głośni podczas wypróżnień dlatego dzieci stękają lub krzyczą przy tej czynności. ona zaczęła stękać ok. godz 18 a do 23 nic nie wystękała. masowanie brzuszka i "rowerek" nic nie dało. do tego zaczęła się awanturować przy piersi. od tego dnia wypróżnia się już codziennie. zobaczymy jak będzie dalej..

moja Maja od tygodnia codziennie płacze i to nie wiadomo z jakiego powodu, ciężko jest ją uspokoić, potrafi tak płakać kilkanaście minut lub więcej, praktycznie się nie pręży, brzuch miękki... położna powiedziała, że to mogą być kolki :wściekła/y: a myślałam, że nas to ominie :-( i jak tu jej pomóc? te lekarstwa trzeba wcześniej konsultować z lekarzem?

reklama
Okazuje się, że mam złote dziecko. Nie wiem co to kolki, lub biegunki czy brak kupki.
Jednak codziennie podaje małej probiotyki i cherbatke koperkową.

Do góry