reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Efe jesli ewidentnie widzisz ze mala meczy kupka ze prze od czasu do czasu bez efektow to daj czopek. Jesli nie widac zadnych oznak ze jej z tym niedobrze to po prostu czekaj na kupke. Milosz ostatnio tez ma problemy z kupka ale widac ze mu z tym zle, mimo ze po wyproznieniu kupka jest miekka. W tej sytuacji czekam max 3 dni i podaje czopek. Zamierzam wyprobowac te BioGaie moze to pomoze.

Kasia, Piwonia - to po ilu dniach czekania dać małej czopek glicerynowy, żeby jej pomóc?

ja nigdy nie podałam,ale czekałabym około tygodnia
ale spróbuj wypićherbate z rumianku,mięty i powinno tez pomóc
dla mnie czopek jest ostatecznością i dlatego nigdy nie użyłam,nawet jak mała na początku nie robiła
Activia tez dobrze działa ze śliwka bo próbowałam i sklepowe śliwki,nie suszone,czy powidła

no to nasz skarbeniek wazy 6.650kg :-D:-D:-D:-D:-D a w cm niby 56,5 ale cos mi sie malo zdaje:sorry::eek:

[edit] wlasnie ja zmierzylismy i nam wychodzi 59 cm:sorry::eek::eek:chmmm czyja miarka ma racje??:confused:

Ostatnia edycja:
Apowiedzcie kiedy rozpoznac ze dziecko ma biegunke? Alex dzis bardzo czesto kupka:dry: Jak zawsze byla 1 kupka na 1-2 dni tak dzis zrobil juz 5 razy:eek: Kupka normalny ma kolor ale jest zadka! Nie taka musztardowa tylko zadsza i bez zadnych grudek:eek: Troche sie schizuje ze moze to biegunka:dry: A jesli nawet to czy odrazu trzeba isc do lekarza????

Moze ania nie jestem ale czy to sie nasila, tzn. czestotliwosc kupek?U nas tez czasem raz na trzy dnia a czasem naraz z 5, moze jeszcze poczekaj a moze masz jakis probiotyk w domu zeby podac?Niech duzo pije tzn, czesciej przystawiaj do piersi. Jesli bedzie sie nasilac to idz do lekarza

Dzięki dziewczyny;-) Wysłałam tatusia do apteki, bo mała od godziny placze i nie moze zrobic tej kupy. A jak perdnie to az sie zapowietrza i robi sie czerwona. :-(

reklama
Moze ania nie jestem ale czy to sie nasila, tzn. czestotliwosc kupek?U nas tez czasem raz na trzy dnia a czasem naraz z 5, moze jeszcze poczekaj a moze masz jakis probiotyk w domu zeby podac?Niech duzo pije tzn, czesciej przystawiaj do piersi. Jesli bedzie sie nasilac to idz do lekarza
Narazie sie nie nasila. Praktycznie to od 16 juz nie kupkal ale zobaczymy jak bedzie dalej. Troche sie wystraszylam ale mam nadzieje ze juz bedzie ok! No wlasnie nie mam tu nic! A te probiotyki kupuje sie bez recepty? W jakich okolicznosciach sie je podaje? oze poprosze mame zeby mi wyslala to z Polski bo tu nie wiem czy nawet takie cos jest:eek: Dobrze bede czesciej przystawiac! Dzieki Kasiu

Do góry