reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Kręcona niestety nie pomogę. Moja miała też dopiero teraz szczepienie (tj w środę), ale oprócz nocnej temperatury nic nie było.

reklama
Kręcona moja miała własnie odrętwienie nóżki po tym szczepieniu, 3 dni ją bolała podawałam jej co 6h nurofen i czasami przykładałam zimny okład na slad po 3 dniach było juz ok

krecona tak sie czasem zdarza, ze maluch po szczepieniu moze np. chwilowo okulec ale nic sie nie martw, na to najlepszy nurofen i tak jak wytrawna mateczka sempe twierdzi - oklad :-) za pare dni wszystko powinno wrocic do normy

Dzięki dziewczyny! Kochane jesteście. Dodzwoniłam się do lekarki i też kazała robić okłady i podawać nurofen.
Dziwne to było bo wcześniej żadnej reakcji nie było więc spanikowałam. Dzisiaj już ok ale rano i tak dałam nurofen bo miała gorączke.

Buziaki 4 U!!

A ja chciałam zapytac o inną rekacje poszczepienną - mianowicie na rączke Małej zrobił sie mały guzek(szczepienie 5w1 - 2 tyg. temu). Czytałam w necie ze to normalne, tylko ze ją to boli jak lekko dotknę i to już nei wiem czy jest normalne, a punkt szczepien u nas nieczynny do wtorku zeby tam zapytac...

malbertka - zadzwon do lekarza i zapytaj ;-)

ja musze jakos Monie zaszczepic ale nie wiem skad kaske wydłubac :-/
no i troche sie boje - chyba najpierw zrobie jej badania krwi i moczu zeby miec pewnosc ze calkowicie zdrowa jest...

ja tez musze moja zaszczepić i tez mam kłopot zeby teraz jej dac na ta szczepionke,dobrze ze teraz troszke przeziębiona jest,wiec i tak musze odwlec,ale w przyszłym miesiacu trzeba bedzie szczepic,a wtedy znowu mi komunia wypadnie,załamka normalnie

A my od jakiegoś czasu borykamy się z opryszczką. Jak Hania złapała jelitówkę to wyszła jej też opryszczka na brodzie. Wielka strasznie. Tak z 2 tygodnie później zaczęły się jej robić małe krostki wokół oczu. Lekarka mówi że to też wirus opryszczki. Paprze się jej to od 2 tygodni. Smarujemy żelami do oczu, już prawie całe opakowanie Heviranu zjadła i jest już lepiej. Ale strasznie się boję że to będzie ciągle wyłaziło.

I skąd to się przyczłapało do nas...

reklama
Do góry