reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Kręcona niestety nie pomogę. Moja miała też dopiero teraz szczepienie (tj w środę), ale oprócz nocnej temperatury nic nie było.

reklama
Kręcona moja miała własnie odrętwienie nóżki po tym szczepieniu, 3 dni ją bolała podawałam jej co 6h nurofen i czasami przykładałam zimny okład na slad po 3 dniach było juz ok

krecona tak sie czasem zdarza, ze maluch po szczepieniu moze np. chwilowo okulec ale nic sie nie martw, na to najlepszy nurofen i tak jak wytrawna mateczka sempe twierdzi - oklad :-) za pare dni wszystko powinno wrocic do normy

Dzięki dziewczyny! Kochane jesteście. Dodzwoniłam się do lekarki i też kazała robić okłady i podawać nurofen.
Dziwne to było bo wcześniej żadnej reakcji nie było więc spanikowałam. Dzisiaj już ok ale rano i tak dałam nurofen bo miała gorączke.

Buziaki 4 U!!

A ja chciałam zapytac o inną rekacje poszczepienną - mianowicie na rączke Małej zrobił sie mały guzek(szczepienie 5w1 - 2 tyg. temu). Czytałam w necie ze to normalne, tylko ze ją to boli jak lekko dotknę i to już nei wiem czy jest normalne, a punkt szczepien u nas nieczynny do wtorku zeby tam zapytac...

malbertka - zadzwon do lekarza i zapytaj ;-)

ja musze jakos Monie zaszczepic ale nie wiem skad kaske wydłubac :-/
no i troche sie boje - chyba najpierw zrobie jej badania krwi i moczu zeby miec pewnosc ze calkowicie zdrowa jest...

ja tez musze moja zaszczepić i tez mam kłopot zeby teraz jej dac na ta szczepionke,dobrze ze teraz troszke przeziębiona jest,wiec i tak musze odwlec,ale w przyszłym miesiacu trzeba bedzie szczepic,a wtedy znowu mi komunia wypadnie,załamka normalnie

A my od jakiegoś czasu borykamy się z opryszczką. Jak Hania złapała jelitówkę to wyszła jej też opryszczka na brodzie. Wielka strasznie. Tak z 2 tygodnie później zaczęły się jej robić małe krostki wokół oczu. Lekarka mówi że to też wirus opryszczki. Paprze się jej to od 2 tygodni. Smarujemy żelami do oczu, już prawie całe opakowanie Heviranu zjadła i jest już lepiej. Ale strasznie się boję że to będzie ciągle wyłaziło.

I skąd to się przyczłapało do nas...

reklama
Do góry