reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

o kurka, malbertka - a tym sie można zarazić przez "normalne" funkcjonowanie book siebie? wiem, że to ohydne g*** do wytępienia, ale wydawało mi się, że jak nie dotykasz np. muszli klozetowej (np. jakoś od wewnątrz) po kimś, kto tam przed chwilą siedział i wyciskał nr 2;-)to przez zwykły kontakt nie można sie zarazić!!!??

rubi - a może sie ładnie wyleczy Monia i będzie good!

reklama
Wiecie co, jak Nata była mała to odrobaczałam ja regularnie. Tak zalecał nasz pediatra. jak tylko widzieliśmy sino podkrążone oczy, zaczynała kaszleć to najpierw kuracja p/robalowa. I uwierzcie mi, że kończył sie kaszel i objawy towarzyszące.

Franek wczoraj 9900 (!!!!!!!!!!!!:szok:), wzrost nie wiem, nie da się go postawić "pod ścianą";-), ale ubranka nosi 80-86.

Andariel, można sie zarazić przez połknięcie cysty, czyli tego co wychodzi z kupą, tyle że tą cyste trudno jest wytępić - moze przeżyć bardzo długo...

No własnie Franiowa czytałamze niektóre rodziny po prostu dwa razy w roku odrobaczają się standardowo, bez wykonywania żadnych badań, bo w badaniach tez tak zaraz nie wyjdzie, bo nei z każdym nr 2 te cysty wychodzą...

A móisz ze kaszel tez temu towarzyszy??? bo Alka to już kaszle i kaszle dość długo - ale nie jakos strsznie - tylko tak z 3-5 razy na dzien kaszlnie, choc nawilzacz-oczyszczacz kupilismy - a kaszelek dalej trzyma, a chora nie jest...

To Franio rośnie rośnie jak trzeba:-))

Zdrówka dla Moni - niech się szybko wyleczy!

Malbertka, tak dokladnie tłumaczył nam lekarz - możesz gówienko nosic 3 x przepisowo do badania a robaczek bedzie akurat nie w tym badanym kawałeczku.
My wiec odrobaczaliśmy Natkę regularnie.
U Naty objawy były takie: podkrążone oczy, kaszel (ona alergiczka wiec było niebezpieczeństwo ze to zaraz przejdzie w zapalenie oskrzeli), zgrzytanie zebami w nocy. Jak był ten ostatni objaw to już tylko dzwonilismy po receptę.

a moj maluszek dzis zmierzony i zwazony : 89 wzrostu, 14 i pol kilo wagi, ubranka na 96, bo rekawy za krotkie w mniejszych a buciki wlasnie zmienilismy na 23,5

malbertka, współczuję :no: ja kiedyś jak byłam mała to miałam lamblie i nawet w szpitalu leżałam
Monia zdrowiej :tak:

Majka obecnie ma 84cm, waży ok 12kg, a buciki nosi teraz w rozmiarze 22, ale na wiosnę kupiłam rozmiar 23

kurde... Jan ciagle ma cienie pod oczami...kaszle...
Franiowa - czym odrabaczaliscie? Pyranthelum????

Moniek kaszle chyba gorzej...nie wiem czy jej sie to po prostu odrywa, wykaszle sie i bedzie lepiej czy sie cos rozwija w ta zla strone....

Moja non stop ma oczka podkrążone, ale to chyba taka jej uroda? Przestraszyłyście mnie tymi robalami, że hej. My mamy dużo styczności z dziećmi żłobkowanymi! I każde kaszle! Szok!

Co do wzrostu to nie wiem ale ubranka moja Gabi nosi na 80/86. Dziś chciałam jej kurtkę na 92 założyć to wisiała, czyli bliżej nam do 80cm niż 86 ale to i tak zależy od firmy. Ale jak na małego kurdupelka jakim była to się ładnie wyciągnęła.
Ostatnio ważyła coś ok. 11kg.
Noga no cóż. Wchodzi w adidaski z zeszłego roku rozm. 20. Taki rozmiar też ma kapcie z befado. Ale myślę, że ma tak 21, bo centymetrem jej mierzyłam w powietrzu nogę i ma 13cm. Powinno się postawić na kartce i odrysować więc te 0,5cm dodaje.

reklama
Byłyśmy z Oliwią po receptę i sobie przy okazji zmierzyłam panienkę i ma równe 90 cm wzrostu :-). Waga w przyszłym tygodniu po szczepieniu będzie. Jak na razie alergia się nie pojawia, ale omijamy dalej kilka rzeczy no i proszek dalej dla dzieci, bo po zwykłym wysypało :-(.

Do góry