reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Alex, Izabela, Deli, alez macie duuuże dzieciaczki:)
Ja dzis przymierzyłam Franiowi rozpinany sweterek z wiosny ub roku. Wtedy lekko podwijałam mu rękawki. Chciałam już wystawic na Allegro, ale pomyślalam, że przymierzę i..jest w sam raz.

Rubi, nie pamiętam nazwy... 2 tabletki na raz się brało, nie trzeba było połykac, można bylo rozpuścic na jęzorku.
Spróbuj podać, nic nie tracisz a zyskać możesz dużo. Tylko wtedy dwójke trzeba przeleczyć.

reklama
my tez dzis idziemy plucka osluchac...mimo inhalacji i elofenu kaszel nie zniknal :-( do tego i ja jestem chorawa :-( mam nadzieje ze jak teraz sie wyleczymy to dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo bedzie spokoj ;-)

Malbertka, tak dokladnie tłumaczył nam lekarz - możesz gówienko nosic 3 x przepisowo do badania a robaczek bedzie akurat nie w tym badanym kawałeczku.
My wiec odrobaczaliśmy Natkę regularnie.
U Naty objawy były takie: podkrążone oczy, kaszel (ona alergiczka wiec było niebezpieczeństwo ze to zaraz przejdzie w zapalenie oskrzeli), zgrzytanie zebami w nocy. Jak był ten ostatni objaw to już tylko dzwonilismy po receptę.

no to mam nowe wieści o tej lambli. Byłam u doktorki po skierowanie na badania i dała mi na takie, które nie robi się za pomocą mikroskopu, gdzie albo własnie w przyniesionym kawałku może byc cysta lub nie, albo oko analityka może je nie uchwycić...tylko na takie które za pomocą antygenów stwierdza obecność lamblii, także mam nadz. ze te badania będą wiarygodne.
I mówiła, ze takie odrobaczanie regularne to najwyzej u dzieciaków powyzej 3 roku życia, bo to silne leki, ale że przy takiej analizie jesli wyjdzie negatywna to leczenie jest niepotrzebne.

Zrówka dla Moni i Myszy - spadówa kaszelek!!!:wściekła/y:

byłam wczoraj na szczepieniu z Alicją, 200zł wydane i juz na 3 lata mamy spokój.

Mała waży 10.300 i mierzy 83cm.

ma widoczne rozpulchnione dziąsła przy czterech trójkach!!!! mam jej podawac Viburcol na noc.
nadal mam wprowadzać zwykłe mleko modyfikowane na przemian z pepti.

No Sempelku, to może przez te ząbki taka niedobra była, jak mówisz:-p

I Alka wysoka:-)

A kaszelki to się ciągną i ciągną...u nas tez ciagle jakis kaszelek-szczególnie z rańca - zdrówka!

Malbertka wmawiam sobie ze to przez ząbki a nie że diabeł mi rośnie!!!!;-)

Alicja jest wzrostem podobna do Ali Piwonii i Majki Izabeli ale waga tych trzech dziewczynek jest bardzo różna! Ala 9,700 Aluta 10,300 a Majka 12,000:-)

reklama
Hej dziewczyny! Zdrówka życzę dla Waszych maluszków!

Ja z wielką prośbą - byłam dzisiaj na zaległym szczepieniu z małą - heksa. I coś dziwnego się teraz dzieje - mała ciagle płacze i wydaje mi się, że bardzo boli ja nóżka. Dziwne bo nigdy nic sie nie działo po szczepionkach ale teraz pilęgniarka powiedziała, że może zrobić się obrzęk albo coś takiego. Obrzęku nie ma ale nie może stanać na tej nóżce i tylko na rączki chce. Dałam jej nurofen i trochę sie uspokoiła ale może wiecie czym moge jej nóżkę posmarować albo co jej dać przeciwbólowego.

Taka sierota ze mnie, że nie spytałam ale okropnie nie lubię szczepienia -jak widze igły to mdleje.....

Dzięki za wszystkie rady.

Do góry