reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
u nas niecałe 2 m-ce temu mała ważyła 10.500, teraz zapewne trochę więcej; wzrost nie wiem - ponad 80, ale ile dokładnie niestety nie mam danych; jest wysoka w każdym razie; butki domowe ma w rozm. 20, wyjściowe 20 lub 21, zależy od modelu czy firmy; ubranka nosi 86, 92, czasem coś mniejszego tez jej założę i jest "akurat", więc też zależy od fasonu czy firmy;
jak dla mnie - jest akuratna:-)

Oliwia cm nie mam pojęcia (ciuszki 92 ostatnio już 98 zaczynam kupować), waga grudniowa 10,5 teraz nie wiem, stopa pantofelek 22 (befado) wyjściowe 23 (bartek). Dla mnie Idealna :-)

Dla każdej mamy jej dziecko jest idealne ;-) Jaś waży 12 kg, ma 84 cm, a buty 24 nosimy ;-) Ciuchy to przeważnie 86, ale zdarzają się nam różne kwiatki - np spodnie na 9 lat :szok:- w pierwotnym zamyśle chyba krótkie spodenki dla bardzo szczupłego chłopca - u nas się idealnie sprawdzają jako długie dzinsy ;-) A że są z Tomkiem pociągiem (Jasiek generalnie ma fioła na punkcie ciuchci wszelkiej maści), to ostatnio nawet spać w nich chce :-D

Ostatnia edycja:
Magda-dobry ten Jasiek hehehe

A u nas w żłobku jeden dzieć ma lamblie, czy tam miał i jest leczony, no i troche kiszka bo nawet jesli Alka tez to ma i zrobie odrobaczenie, to pójdzie do żłobka i znów moze złapać...to chyba wszyscy rodzice w jednym czasie musieli by odtrówać....a nie wiem czy to wyjdzie...Panie w żłobku mają przeznaczyc jeden dzień na gruntowne czyszczenie, ale kurcze później od jakiegos dziecia jednego moze znów wyjsc to dziadostwo...przerypane - zresztą mozna sie zarazić wszedzie dosłownie...brrrrrr....

reklama
ło matko....wspolczuje malbertka :-(

a my bylysmy wczoraj o pediatry... niby lekkie zapalenie oskrzeli ale... mamy tylko inhalacje i elofen a w poniedzialek jak monia juz kaszlec nie bedzie moze isc do zlobka :szok:

pozyjemy - zobaczymy ;-)

co do wymiarów to u nas wyglada to tak:
wzrost - nie wiem...jak znajde miarke to zmierze
waga - 12 kg
bucior - 21/22
ciuchy - roznie ale przewaznie 80/86 choc mamy kilka bodziakow na...104 :szok:

Do góry