reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
u nas niecałe 2 m-ce temu mała ważyła 10.500, teraz zapewne trochę więcej; wzrost nie wiem - ponad 80, ale ile dokładnie niestety nie mam danych; jest wysoka w każdym razie; butki domowe ma w rozm. 20, wyjściowe 20 lub 21, zależy od modelu czy firmy; ubranka nosi 86, 92, czasem coś mniejszego tez jej założę i jest "akurat", więc też zależy od fasonu czy firmy;
jak dla mnie - jest akuratna:-)

Oliwia cm nie mam pojęcia (ciuszki 92 ostatnio już 98 zaczynam kupować), waga grudniowa 10,5 teraz nie wiem, stopa pantofelek 22 (befado) wyjściowe 23 (bartek). Dla mnie Idealna :-)

Dla każdej mamy jej dziecko jest idealne ;-) Jaś waży 12 kg, ma 84 cm, a buty 24 nosimy ;-) Ciuchy to przeważnie 86, ale zdarzają się nam różne kwiatki - np spodnie na 9 lat :szok:- w pierwotnym zamyśle chyba krótkie spodenki dla bardzo szczupłego chłopca - u nas się idealnie sprawdzają jako długie dzinsy ;-) A że są z Tomkiem pociągiem (Jasiek generalnie ma fioła na punkcie ciuchci wszelkiej maści), to ostatnio nawet spać w nich chce :-D

Ostatnia edycja:
Magda-dobry ten Jasiek hehehe

A u nas w żłobku jeden dzieć ma lamblie, czy tam miał i jest leczony, no i troche kiszka bo nawet jesli Alka tez to ma i zrobie odrobaczenie, to pójdzie do żłobka i znów moze złapać...to chyba wszyscy rodzice w jednym czasie musieli by odtrówać....a nie wiem czy to wyjdzie...Panie w żłobku mają przeznaczyc jeden dzień na gruntowne czyszczenie, ale kurcze później od jakiegos dziecia jednego moze znów wyjsc to dziadostwo...przerypane - zresztą mozna sie zarazić wszedzie dosłownie...brrrrrr....

reklama
ło matko....wspolczuje malbertka :-(

a my bylysmy wczoraj o pediatry... niby lekkie zapalenie oskrzeli ale... mamy tylko inhalacje i elofen a w poniedzialek jak monia juz kaszlec nie bedzie moze isc do zlobka :szok:

pozyjemy - zobaczymy ;-)

co do wymiarów to u nas wyglada to tak:
wzrost - nie wiem...jak znajde miarke to zmierze
waga - 12 kg
bucior - 21/22
ciuchy - roznie ale przewaznie 80/86 choc mamy kilka bodziakow na...104 :szok:

Do góry