reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny, mam do was pytanie - czy po tej szczepionce: świnka -odra -różyczka Wasze dzieciaczki miały wyższą temperaturę i w jakim czasie??? bo nam w przychodni powiedziano, że temperatura i czerwoność w miejscu uklucia może wystąpić w ciągu pierwszych 2 dni od szczepienia, a potem między 5 a 12 dobą wysypka; u nas był dotąd spokój, a jak minęła 10 doba to ciut małą wysypało (drobniutkie czerwone plamki) no i ta temperatura; nie wiem czy mam tą temperaturę wiązać właśnie ze szczepieniem czy to zupełnie coś innego:confused:

reklama
andariel ja co prqawda nie szczepiłam jeszcze.... ale pamiętam z tego co pisały dziewczyny to u niektórych były takie reakcje poszczepienne jak gorączka.
Hmm a ja mam pytanie odnośnie tej szczepionki, czy to są 3 ukłucia?? czy jedno?? czy trzeba zapłacić i powiedzieć wcześniej że ma być szczep, skojarzona?? nie wiem bo zawsze szłam tymi bezpłatnymi i podstawowymi więc pytam...

andariel jak Ninka??
Przeszła wysypka i temperatura??
U nas nie było w sumie żadnych skutków ubocznych po szczepionce więc nie wiem...
ale może Ninka coś zjadła i uczulenie jakies wyszło??

Karinciu obstawiam jednak reakcję na szczepionkę, bo w nocy i wczoraj już nie było temperatury wyższej i mała jest zdrowiutka:) wysypka się też bardzo drobna pojawiła i w sumie większość z tego zniknęło; dziewczyny też pisały, że ich dzieciaczki miały wyższa temp. p tym;
po żadnym wcześniejszym szczepieniu też Ninka nie miała żadnych reakcji, więc w tym przypadku się zaniepokoiłam, ale widać jest już dobrze:tak:

a jak u Was - z Adriankiem?

No my andariel zaczęliśmy (od 2 dni) kurację sterydową :-(
Codziennie, na godzinę prze kąpielą mam smarować fiutka :-D
Zobaczymy jak będzie :tak:
Mam nadzieję że pomoże :confused:

reklama
Karincia, to trzymamay kciuki. Pisz jak postepy.

Przepytałam dokładnie nasza dr nt p gorączkowych, bo walczymy od 1 w nocy z koszmarną gorączką Frania i jest tak: środek z tą samą substancja czynna można podawać co 6 godzin. Jeśli gorączka narasta to w miedzyczasie można dać środek z inna substancja czynną. Czyli w syt ekstremalnej można dawać dziecku p gorączkowe nawet co 3 godz, np: nurofen, po 3 godz panadol, po 3 godz nurofen (albo innym ibum itd), po 3 panadol itd.
My lecimy z farmakologią, kąpielami, okładami.. szlag by to
Bałam się jechac z małym do CZD bez zabezpieczenia go synagisem.. mam tylko nadzieje ze nie pójdzie na oskrzela

Do góry