reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Andariel z opisu wydaje mi się że cholerstwo się do niej przyplątało. Posmaruj clotrimazolum to jej ulży :) Jak zaczerwienienie się zmniejszy to będziesz wiedziała od czego. No i może przez to spać nie może?

Anadriel - też myślę, że to może jakiś grzybek albo bakteria. Włóż ją do wanny z calium (nadmanganian potasu) i posmaruj gencjaną na 1% roztworze z wodą. I ucałuj do tego:)

Efe - wyczytałam, że clotrimazol to antybiotyk - dostanę go zatem bez recepty?
never - ucałuję;-)a ten nadmanganian potasu kupię w aptece? i czy ten roztwór gancjany sama mam zrobić czy jest gotowy do kupienia w aptece (jeśli sama - to jak?) ?
wiecie co mnie tylko zastanawia, że zaczęlo jej się tam zaczerwieniać już jak Bactrim dostawała, czy w takim razie jeśli to bakteria, to nie powinien on i na to zadziałać?

Efe - wyczytałam, że clotrimazol to antybiotyk - dostanę go zatem bez recepty?
never - ucałuję;-)a ten nadmanganian potasu kupię w aptece? i czy ten roztwór gancjany sama mam zrobić czy jest gotowy do kupienia w aptece (jeśli sama - to jak?) ?
wiecie co mnie tylko zastanawia, że zaczęlo jej się tam zaczerwieniać już jak Bactrim dostawała, czy w takim razie jeśli to bakteria, to nie powinien on i na to zadziałać?

Kochana, jeśli ten bactrim to antybiotyk, to może być od tego grzybek. Pamiętaj,że w czasie podawania antybiotyku czy innych lekarstw lepiej podawać Dicoflor30 (saszetka lub kapsułka na dobę).
Nadmanganian, czyli calię dostaniesz w aptece bez recepty za 3zł. To są takie tableteczki, wystarczy żebyś pół rozpuściła w wannie, woda zrobi się różowa i wsadź i kąp w tym malutką. Jest to lek bezpieczny, działający antybakteryjnie. Ja tak osuszałam mojej pępuszek a nawet swoją ranę po nacięciu krocza. Z kolei gencjanę (1% roztworu z wodą a nie spirytusem) kupisz też za grosze w aptece i smaruj pipelkę. Będzie fioletowa niestety, bo to barwi, ale na pewno podgoi rankę:) Clotrimazol też dostaniesz bez recepty za 2,50zł, ale ja bym nie smarowała, bo to silny lek sotowany w infekcjach grzybicznych u osób dorosłych:) nawet bałam się go w ciąży brać, bo nie jest to wskazane.

dzięki bardzo, never (a Ty się czasem uczyć nie miałaś, hę..?), może jutro jakąś aptekę czynną znajdę, jak nie to w poniedziałek; też wolałabym uniknąć silnych leków/masci, najpierw spróbować bardziej naturalnie; a ten bactrim to nie był antybiotyk, choć lek. kazał podawać coś osłonowego i tak też zrobiłam; wygląda mi na to, że coś się zaczęło dziać jeszcze przed przeziębieniem, nie minęło, a potem się zaostrzyło:/ kurka jak nie urok to sraczka!

dzięki bardzo, never (a Ty się czasem uczyć nie miałaś, hę..?), może jutro jakąś aptekę czynną znajdę, jak nie to w poniedziałek; też wolałabym uniknąć silnych leków/masci, najpierw spróbować bardziej naturalnie; a ten bactrim to nie był antybiotyk, choć lek. kazał podawać coś osłonowego i tak też zrobiłam; wygląda mi na to, że coś się zaczęło dziać jeszcze przed przeziębieniem, nie minęło, a potem się zaostrzyło:/ kurka jak nie urok to sraczka!

no miałam wiesz...ale jakoś tak od tego uciekam chyba:) jestem, mimo, że się uczę...mam podzielność uwagi:p

never - a przez ile dni mogę kąpać małą w tym nadmanganianie? dziś była premiera:) natomiast gencjanę dostałam w 2% (nie w 1%) roztworze z woda - nie wiesz czy może taka też być?

never - a przez ile dni mogę kąpać małą w tym nadmanganianie? dziś była premiera:) natomiast gencjanę dostałam w 2% (nie w 1%) roztworze z woda - nie wiesz czy może taka też być?

możesz nawet 2 tygodnie ją w tym kąpać, tylko pamiętaj, że wysusza skórę, więc potem linomag i pielucha:) linomag maść polecam. a gencjana może być:) trzymajcie się:)

reklama
dzięki never:) w necie wyczytałam, że nawet codziennie można dodawać to do kąpieli, jesli potrzeba; ale ja zamierzam ją w tym kąpać tydzień-dwa, nie dłużej; wiem, że wysusza, ale my i tak smarujemy wazeliną miejsca, gdzie się suchość pojawia (ta od azs), a na resztę ciałka mam też specyfik (dotąd nie używałam, bo nie musiałam, ale po tych kąpielach posmaruje);
natomiast wrażenia po 1 kąpieli takie, że malutka w ogóle się mniej drapała, a pipulka może ciut lepiej, ale na razie bez rewelacji;

Do góry