reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Andariel z opisu wydaje mi się że cholerstwo się do niej przyplątało. Posmaruj clotrimazolum to jej ulży :) Jak zaczerwienienie się zmniejszy to będziesz wiedziała od czego. No i może przez to spać nie może?

Anadriel - też myślę, że to może jakiś grzybek albo bakteria. Włóż ją do wanny z calium (nadmanganian potasu) i posmaruj gencjaną na 1% roztworze z wodą. I ucałuj do tego:)

Efe - wyczytałam, że clotrimazol to antybiotyk - dostanę go zatem bez recepty?
never - ucałuję;-)a ten nadmanganian potasu kupię w aptece? i czy ten roztwór gancjany sama mam zrobić czy jest gotowy do kupienia w aptece (jeśli sama - to jak?) ?
wiecie co mnie tylko zastanawia, że zaczęlo jej się tam zaczerwieniać już jak Bactrim dostawała, czy w takim razie jeśli to bakteria, to nie powinien on i na to zadziałać?

Efe - wyczytałam, że clotrimazol to antybiotyk - dostanę go zatem bez recepty?
never - ucałuję;-)a ten nadmanganian potasu kupię w aptece? i czy ten roztwór gancjany sama mam zrobić czy jest gotowy do kupienia w aptece (jeśli sama - to jak?) ?
wiecie co mnie tylko zastanawia, że zaczęlo jej się tam zaczerwieniać już jak Bactrim dostawała, czy w takim razie jeśli to bakteria, to nie powinien on i na to zadziałać?

Kochana, jeśli ten bactrim to antybiotyk, to może być od tego grzybek. Pamiętaj,że w czasie podawania antybiotyku czy innych lekarstw lepiej podawać Dicoflor30 (saszetka lub kapsułka na dobę).
Nadmanganian, czyli calię dostaniesz w aptece bez recepty za 3zł. To są takie tableteczki, wystarczy żebyś pół rozpuściła w wannie, woda zrobi się różowa i wsadź i kąp w tym malutką. Jest to lek bezpieczny, działający antybakteryjnie. Ja tak osuszałam mojej pępuszek a nawet swoją ranę po nacięciu krocza. Z kolei gencjanę (1% roztworu z wodą a nie spirytusem) kupisz też za grosze w aptece i smaruj pipelkę. Będzie fioletowa niestety, bo to barwi, ale na pewno podgoi rankę:) Clotrimazol też dostaniesz bez recepty za 2,50zł, ale ja bym nie smarowała, bo to silny lek sotowany w infekcjach grzybicznych u osób dorosłych:) nawet bałam się go w ciąży brać, bo nie jest to wskazane.

dzięki bardzo, never (a Ty się czasem uczyć nie miałaś, hę..?), może jutro jakąś aptekę czynną znajdę, jak nie to w poniedziałek; też wolałabym uniknąć silnych leków/masci, najpierw spróbować bardziej naturalnie; a ten bactrim to nie był antybiotyk, choć lek. kazał podawać coś osłonowego i tak też zrobiłam; wygląda mi na to, że coś się zaczęło dziać jeszcze przed przeziębieniem, nie minęło, a potem się zaostrzyło:/ kurka jak nie urok to sraczka!

dzięki bardzo, never (a Ty się czasem uczyć nie miałaś, hę..?), może jutro jakąś aptekę czynną znajdę, jak nie to w poniedziałek; też wolałabym uniknąć silnych leków/masci, najpierw spróbować bardziej naturalnie; a ten bactrim to nie był antybiotyk, choć lek. kazał podawać coś osłonowego i tak też zrobiłam; wygląda mi na to, że coś się zaczęło dziać jeszcze przed przeziębieniem, nie minęło, a potem się zaostrzyło:/ kurka jak nie urok to sraczka!

no miałam wiesz...ale jakoś tak od tego uciekam chyba:) jestem, mimo, że się uczę...mam podzielność uwagi:p

never - a przez ile dni mogę kąpać małą w tym nadmanganianie? dziś była premiera:) natomiast gencjanę dostałam w 2% (nie w 1%) roztworze z woda - nie wiesz czy może taka też być?

never - a przez ile dni mogę kąpać małą w tym nadmanganianie? dziś była premiera:) natomiast gencjanę dostałam w 2% (nie w 1%) roztworze z woda - nie wiesz czy może taka też być?

możesz nawet 2 tygodnie ją w tym kąpać, tylko pamiętaj, że wysusza skórę, więc potem linomag i pielucha:) linomag maść polecam. a gencjana może być:) trzymajcie się:)

reklama
dzięki never:) w necie wyczytałam, że nawet codziennie można dodawać to do kąpieli, jesli potrzeba; ale ja zamierzam ją w tym kąpać tydzień-dwa, nie dłużej; wiem, że wysusza, ale my i tak smarujemy wazeliną miejsca, gdzie się suchość pojawia (ta od azs), a na resztę ciałka mam też specyfik (dotąd nie używałam, bo nie musiałam, ale po tych kąpielach posmaruje);
natomiast wrażenia po 1 kąpieli takie, że malutka w ogóle się mniej drapała, a pipulka może ciut lepiej, ale na razie bez rewelacji;

Do góry