reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

U nas 5 ml nurofenu co 6 godzin pomogło najlepiej. I mała spokojniejsza a po stanie zapalnym zostało wspomnienie. A tylko 2 dni tak jej zrobiłam i nooo przyznam w nocy nie dawałam bo budzika nie mam. Także może najpierw przeciwzapalne?

reklama
Dziewczyny, jesli chodzi o katarek to ja polecam takie psikanko do noska Mucofluid, tylko nie wiem czy to czasem nie na recepte, ale nam zawsze b. szybko pomaga.

No i udało mi się wykurować Adrianka z kataru i wczoraj mogliśmy iśc w końcu na szczepienie :-)
Dzielny chłopczyk, lekko tylko zapłakał.
Bałam się że później będzie gorączkował i źle się czuł ale na szczeście wszystko dobrze i już zapomnieliśmy że jakies szczepienie było :-D:-D
Waga:10.200
Wzrost 76cm

I pytanie do Mam chłopców: Czy Wy już zsunęłyście całkowicie napletek??

Iza ja bym nie dawała. Na katar polecam Nasivin dla naszych szkrabów może być już 0,025 %!
Karincia, - tak, Jasiowi schodzi napletek

Kurcze Jaśkowi wyskoczył jęczmień na oku, macie jakieś rady?

a czy mogę na to przeziębienie dać Mai nurofen, w sumie ma tylko katar, ale może i ją bolą jakieś mięśnie czy gardło? czy lepiej jej nie faszerować?

A ja bym dała jesli widac ze cos ja boli, Nurofen działa przeciwzapalnie wiec moze pomóc. W końcu jak nas boli głowa to tez bierzemy cos przeciwbólowego

niestety na jeczmien nic nie poradze nie znam sie

Ja raczej nie biorę - dla mnie leki przeciwbólowe to ostateczność. Iza jak widzisz że ją coś boli - to daj (Jasiek jak bolało go gardło to paluchy strasznie pchał jakby się chciał tam podrapać). Ja zrozumiałam że ma tylko katar i chcesz coś zapobiegawczo, i w takim wypadku ja bym nie dała bo to jednak lek, a z tym nie ma co przesadzać...
Jak na razie potarłam mu ten jęczmień złotą obrączką,nie wiem czy coś da, czy to tylko taki przesąd, w każdym razie mi zawsze pomagało ;-)

Tomek chory znowu ja nie wiem ręce opadają:no:
Podejrzewam że to może być na tle alergicznym będzie trzeba do alergologa iść bo jak znowu z nim pójde do doktorki to znowu mi da antybiotyk:dry:

Z jęczmieniem to jest tak że jak długo się utrzymuje to trzeba iść do okulisty.Tomek miał bardzo często i musiał brać kropelki żeby mu się kanalik nie zatkał....

reklama
za pierwszym razem dostawał DICORTINEFF.Ale mało pomogło bo ciągle nawracało i dostał TOBROSOPT.od tamtej pory jest spokój.
Tylko że ja to na recepte miałam,nie wiem czy bez recepty sprzedadzą,warto zapytać.A dawkowania za czorta nie pamiętam:/

Do góry