reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

U nas 5 ml nurofenu co 6 godzin pomogło najlepiej. I mała spokojniejsza a po stanie zapalnym zostało wspomnienie. A tylko 2 dni tak jej zrobiłam i nooo przyznam w nocy nie dawałam bo budzika nie mam. Także może najpierw przeciwzapalne?

reklama
Dziewczyny, jesli chodzi o katarek to ja polecam takie psikanko do noska Mucofluid, tylko nie wiem czy to czasem nie na recepte, ale nam zawsze b. szybko pomaga.

No i udało mi się wykurować Adrianka z kataru i wczoraj mogliśmy iśc w końcu na szczepienie :-)
Dzielny chłopczyk, lekko tylko zapłakał.
Bałam się że później będzie gorączkował i źle się czuł ale na szczeście wszystko dobrze i już zapomnieliśmy że jakies szczepienie było :-D:-D
Waga:10.200
Wzrost 76cm

I pytanie do Mam chłopców: Czy Wy już zsunęłyście całkowicie napletek??

Iza ja bym nie dawała. Na katar polecam Nasivin dla naszych szkrabów może być już 0,025 %!
Karincia, - tak, Jasiowi schodzi napletek

Kurcze Jaśkowi wyskoczył jęczmień na oku, macie jakieś rady?

a czy mogę na to przeziębienie dać Mai nurofen, w sumie ma tylko katar, ale może i ją bolą jakieś mięśnie czy gardło? czy lepiej jej nie faszerować?

A ja bym dała jesli widac ze cos ja boli, Nurofen działa przeciwzapalnie wiec moze pomóc. W końcu jak nas boli głowa to tez bierzemy cos przeciwbólowego

niestety na jeczmien nic nie poradze nie znam sie

Ja raczej nie biorę - dla mnie leki przeciwbólowe to ostateczność. Iza jak widzisz że ją coś boli - to daj (Jasiek jak bolało go gardło to paluchy strasznie pchał jakby się chciał tam podrapać). Ja zrozumiałam że ma tylko katar i chcesz coś zapobiegawczo, i w takim wypadku ja bym nie dała bo to jednak lek, a z tym nie ma co przesadzać...
Jak na razie potarłam mu ten jęczmień złotą obrączką,nie wiem czy coś da, czy to tylko taki przesąd, w każdym razie mi zawsze pomagało ;-)

Tomek chory znowu ja nie wiem ręce opadają:no:
Podejrzewam że to może być na tle alergicznym będzie trzeba do alergologa iść bo jak znowu z nim pójde do doktorki to znowu mi da antybiotyk:dry:

Z jęczmieniem to jest tak że jak długo się utrzymuje to trzeba iść do okulisty.Tomek miał bardzo często i musiał brać kropelki żeby mu się kanalik nie zatkał....

reklama
za pierwszym razem dostawał DICORTINEFF.Ale mało pomogło bo ciągle nawracało i dostał TOBROSOPT.od tamtej pory jest spokój.
Tylko że ja to na recepte miałam,nie wiem czy bez recepty sprzedadzą,warto zapytać.A dawkowania za czorta nie pamiętam:/

Do góry