reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

przyznam sie ze sama juz nie wiem w czym po domu ma chodzic Adalek, bo wszedzie 2 opcje : boso albo koniecznie w bucikach z usztywnianą piętą bo inaczej płaskostopie grozi
narazie opcja w chodzenia w butach w domu mnie bardziej przekonuje, jakos taki stabilniejszy mi sie wydaje

reklama
No u mnie Ala własnie stabilniej zaczeła chodzic jak jej zakładałam po domu kapcie takie twardsze.

A co do tego jeszcze co mówił ortopeda - bo moze niewyraźnie opisałam:p
Ogólnie chodzi o to- zeby dzieco po wewnętrznych stronach bucików miało lekko podniesione, czyli po to nalezy przymocować tą nakładkę u szewca. Tak żeby butki lekko odchylały się od podłoża.
Bo ja nie zauważyłam żeby Ala stawiała stopki do środka, ale jednak te butki w których chodzi tak jej się wykrzywiły własnie lekko do środka.

Malbertka, fajnie, że o tym piszesz; w czwartek mamy wizytę u ortopedy, to zobaczę, co nam powie i ewentualnie podpytam o ten klinik.
Ja tez zauważyłam, że Tomek lekko stópki do środka, tak jak Twoja Ala, stawia; ale widzę to tylko wtedy, kiedy śmiga na bosaka, bo paputki po domu mamy z Korneckiego, i one sztywne są. W ogóle zabiorę je ze sobą, niech fachowiec oceni, czy dobre te szczewiki do tuptania.

No i mamy zapalenie oskrzeli:-:)-:)-:)-:)-(
Klacid, nurofen co 6 godzin i jakieś krople do nosa.
W tak ładną pogodę jak dziś spacerek krótki jak najbardziej. Jak brzydko lepiej siedzieć w domu.
Oj biedny ten mój kurczaczek:-:)-:)-:)-:)-(

Edit. W środę do kontroli. A nie napiszę i le mierzy i waży bo przez to wszystko zapomniałam ją pomierzyć.

Znacie moze jakies domowe sposoby na biegunke??Jak czegos nie wymysle to pewnie wyladuje z mala w szpitalu...
Mala ma biegunke od srody,bylam dzisiaj u lekarki mojej,ta przepisala mi sproszkowane drozdze i tyle...i kazala kupic specjalny preparat zastepczy z apteki i tym karmic mala...wiec kupilam,ale ona nie chce tego jesc! a wedlug mojej lekarki na czas biegunki mam odstawic to mleko,ktorym ja karmie i zastapic tamtym...ale okazalo sie to niemozliwe a przeciez nakarmic ja musze.
Robi bardzo wodniste kupy a jak ja biore by zmienic pieluche to juz jest taki wrzask:-(bo ma tak odparzona pupe...:-(
Do tego ona nie pije...po prostu,i od zawsze:sorry2: moje dziecko nie potrzebuje pic...wypija gora 20 ml. herbatki w ciagu dnia...czasami 30.Wiem,ze brzmi to dziwnie,ze ona nie pije no ale co ja moge?? mam jej wlac na sile? udlawilaby sie.

No i wlasnie to,ze nie pije jest najwiekszym problemem,bo przeciez bardzo latwo moze sie odwodnic.

Dalam jej troche ciemnej czekolady,bo juz nie wiem co robic.

Dodam jeszcze ,ze o takich sposobach jak banan slyszalam,ale moja mala nie lubi banana...a innych surowach owocow przy biegunce lepiej nie podawac.Dobry bylyby pewnie ryz...ale na kolacje przed spaniem mam jej ryz dac? zreszta wiem,ze i tak by go nie jadla...

Ostatnia edycja:
Jolka, mój Franek też z tych co max 20 ml na dzień więc rozumiem cię.. zbadaj jej poziom kreatyniny we krwi zeby jej nerki nie siadły - jeśli do pon nic sie nie zmieni. Podaj enterol, isoprinesine lub groprinosin (chyba to drugie jest bez recepty, bo produkcji pl), kup też orsalit.
ja innych sposobów nie znam przy ostrych biegunkach...:(

reklama
Agnieszka ma racje podaj enterol.tylko może już podaj.?
a czekolada dawaj sporo kilka kostek może zjeść-Tomkowi pomogło!
A wiesz mi lekarka mówiła że mleko samo nie ale zagęszczone kaszka można podać!
Niech małej szybko przejdzie!

Do góry