reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Ciotki nie pamiętam czy to już było poruszane. Podajecie jeszcze wit.D? jeśli tak to ile, bo ja chciałabym w okresie zimowo-jesienno-wiosennym po 2 krople dawać ale nie wiem czy nie za dużo.

reklama
Ciotki nie pamiętam czy to już było poruszane. Podajecie jeszcze wit.D? jeśli tak to ile, bo ja chciałabym w okresie zimowo-jesienno-wiosennym po 2 krople dawać ale nie wiem czy nie za dużo.

Ja ostatnio pytałam naszej pani doktor to powiedziała, że zaleca sie do 1 roku życia i że Zośka jest już duża i dostaje witaminkę D w jedzonku wiec wystarczy, choć jak chce to mogę podawać cebion multi i będzie ok.
A i ja generalnie od czerwca nie podaje młodej już wit. D, bo wiadomo słoneczko itd(tak mi zalecił wujek, choć pediatra u nas w przychodni cały czas zlecał młodej wit.D)

ja już wit D nie podaje, moja pediatra z PL zaleca jedną krople/minidawke (jak baardzo duże i ciężkie dziecko to dwie) do roczku lub do końca okresu karmienia piersią a u mnie sie to w miare pokrywało

a ślicznie wam rosną pociechy Efe i Karincia

reklama
ciemiączko zarosnięte wiec witaminy D nie daje,
za to rybke raz w tygodniu i masełko do kanapek Adas zajada

no to takie trochę bliźnieta wagowo i wzrostowo z Gabi i Adrianka
Adasia wczoraj wazyłam z racji tego ze prawie 14 miesiecy skonczył, nago przed kapielą i rowne 10.00 kilo ma
i miał jakis skok wzrostowy ostatnio bo juz sweterki ma za krotkie, moze i 80 cm ma nawet

Do góry