reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

wczoraj bylismy na szczepieniu, Alicja wazy 9100 i ma ok 75cm, pani dr potwierdzila ze Mała nalezy do tych drobniejszych dzieci! Angelinka na roczek miala 11kg a chłopcy po ok 13-14kg;-)
możemy powoli zamieniać bebilon pepti na zwykle modyfikowane bo od 2miesiecy Mała je jogurty i serki i nie ma zadnych niepokojących objawów

mam nadzieje Sempe ze alergia u Alicji to przeszłość
co do mleka modyfikowanego to Adas własnie na nie jest uczulony, natomiast serki , jogurty nawet budynie na zwykłym mleku moze zajadac

reklama
A my zrobiłyśmy próbe z danonkiem po konsultacji z lekarzem(bo młoda od kilku miesięcy nie ma plam i krostek na ciele, oprócz przygody z dupcia:-) ) no ale niestety na 2 dzień młoda dostała krostek na policzkach i po zrobieniu kupki na dupce wyskoczyły, wiec znów zyrtec wkroczył, ale już jest ok. A myślałam, ze moja mała kluseczka już wyrosła z alergii:-(

Dominiczka danonki zawierają 2razy wiecej mleka niz jogurt, polecam na początek kupić jogurty te typowe dla dzieci np. nestle koszt 4szt za ok9zł przez miesiąc je podawałam jeden co drugi dzien, teraz mała je zwykłe gratki truskawkowe.

o to ja ciemna masa nie wiedziałam!!! Sempe dzięki za uświadomienie! zakupie jakiś jogurcik dal dzieciaczków i za jakiś czas spróbujemy, tylko niech nam zejda resztki tej wysypki i troche odpoczynku:-)

Dziewczyny może to nie w temacie, ale będąc w polsce byłam w wielkim szoku jak czytałam skład jogurtów dla dzieci! Przecież dzieci powinny jeść mleko pełnotłuste, a nie jak w wiekszości jogurtów odtłuszczone i do tego jeszcze jakieś odtworzone! Nie wspominając że w jogurcie np danon dla dzieci jest mnóstwo różnych rzeczy które nie mają nic wspólnego z jogurtem, a już nie wspominając o owocach! Moja nie jest alergiczką, ale za jogurty przynoszone dla Jagody dziękowałam, wsadzałam do lodówki i nie dawał jej nawet jeść z obawy o jej zdrowie!

my mamy za soba próby ze zwykłą kaszką mleczno zbożową 9wreszcie nie na pepti) i jogurcik nestle ( w biedronce są najtańsze, chyba 7 z groszami) i chyba jest ok...tzn sa pojedyncze krostki na policzkach ale od dawien dawna i ich ilość i nasilenie się nie zmienia...

ja troszke z innej beczki chcialam...
1.09 szczepilismy Amelkowne na te swinke,rozyczke i odre+ pneumokoki...
z 5.09 na 6.09 w nocy tak nagle obudzila sie z przerazliwym placzem---nosek zatkany...zwalilam to na zabki bo idzie jej kolejna "3":zawstydzona/y:
dzisiejszej nocy budzila sie co 15 min i tylko raz kimnela na ok 3h a my razem z nia...:baffled::no:
ma straszny katar(taka woda z noska leci),kaszel i za kazdym razem jak kaszle to placze:szok::no: do tego ciagle charczy i teraz temp jej rosnie-a ze termometr mam rozwalony(amelka go zjadla:-)) to nawet nie wiem ile ma tej goraczki ale mysle ze ok 38...czytalam ulotke od sczepionki(kazalam pielegniarce wsadzic ja do ksiazeczki zdrowia tak na wszelki wielki) i nie wiem czy to reakcja alergiczna na szczepionke czy "normalne" poszczepienne dolegliwosci:zawstydzona/y::-(
nie wiem co robic...

To chyba na wszelki wypadek idź do lekarza :tak:
Może się przeziębiła, teraz tak chłodno że przeziębień coraz więcej będzie :baffled:
A może to reakcja poszczepienna??
Lepiej to sprawdzić :-)
Dużo zdrówka!!

reklama
Karincia ja wiem ze to nie przeziebienie. u mnie jeszcze w piuatek bylo 28 stopni...dopiero dzisiaj pada i wieje...
zwalam to na zeby ale teraz widze ze po szczepieniu bo na zebuchy leciala woda z noska tylko troszke a to teraz to niagara przezroczystych glutkow :(

Do góry