reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Magda święta prawda z tym zalatywaniem- odkąd wszystkjo jedzą ;)....ja też się staram myć ale jednak czasem pośpiech i jego niecierpliwośc zwyciężą,,,
a róznica w pomiarze jest dużo bo i nózki krzywe i jak leży to takie krzywizny kręgosłupa się nie robią- jak stoimy to nasz ciężar powoduje te wszystkie kifozy, lordozy itp a to daje różnicę...

reklama
Nam powiedziała pielęgniarka, że jak maluch już chodzi czy to sam czy za jedną rączkę, ale tak żeby był w stanie ustać samodzielnie należy mierzyć na stojąco.Ale ile w tym prawdy to nie wiem

Nam powiedziała pielęgniarka, że jak maluch już chodzi czy to sam czy za jedną rączkę, ale tak żeby był w stanie ustać samodzielnie należy mierzyć na stojąco.Ale ile w tym prawdy to nie wiem
no i mnie się to wydaje całkiem logiczne i sensowne; mi malą mierzono tylko 2 razy w życiu - przy okazji szczepienia będę się tego domagać;

W końcu starsze dzieci czy nawet dorosłych mierzy się na stojąco, a pewnie na leżąco też byśmy byli wyżsi gdyby nas zmierzono....

A no właśnie bo na leżąco to jak to p.pielegniarka powiedziała mierzy się po fałdach dla orientacji czy dziecko się dobrze rozwija i rośnie:-D a prawdziwy pomiar wysokości to jest na stojaco.
Zresztą zauważmy że na stojąco mówimy o wysokości a na leżąco o długości...

wczoraj bylismy na szczepieniu, Alicja wazy 9100 i ma ok 75cm, pani dr potwierdzila ze Mała nalezy do tych drobniejszych dzieci! Angelinka na roczek miala 11kg a chłopcy po ok 13-14kg;-)
możemy powoli zamieniać bebilon pepti na zwykle modyfikowane bo od 2miesiecy Mała je jogurty i serki i nie ma zadnych niepokojących objawów

reklama
Do góry