reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Magda święta prawda z tym zalatywaniem- odkąd wszystkjo jedzą ;)....ja też się staram myć ale jednak czasem pośpiech i jego niecierpliwośc zwyciężą,,,
a róznica w pomiarze jest dużo bo i nózki krzywe i jak leży to takie krzywizny kręgosłupa się nie robią- jak stoimy to nasz ciężar powoduje te wszystkie kifozy, lordozy itp a to daje różnicę...

reklama
Nam powiedziała pielęgniarka, że jak maluch już chodzi czy to sam czy za jedną rączkę, ale tak żeby był w stanie ustać samodzielnie należy mierzyć na stojąco.Ale ile w tym prawdy to nie wiem

Nam powiedziała pielęgniarka, że jak maluch już chodzi czy to sam czy za jedną rączkę, ale tak żeby był w stanie ustać samodzielnie należy mierzyć na stojąco.Ale ile w tym prawdy to nie wiem
no i mnie się to wydaje całkiem logiczne i sensowne; mi malą mierzono tylko 2 razy w życiu - przy okazji szczepienia będę się tego domagać;

W końcu starsze dzieci czy nawet dorosłych mierzy się na stojąco, a pewnie na leżąco też byśmy byli wyżsi gdyby nas zmierzono....

A no właśnie bo na leżąco to jak to p.pielegniarka powiedziała mierzy się po fałdach dla orientacji czy dziecko się dobrze rozwija i rośnie:-D a prawdziwy pomiar wysokości to jest na stojaco.
Zresztą zauważmy że na stojąco mówimy o wysokości a na leżąco o długości...

wczoraj bylismy na szczepieniu, Alicja wazy 9100 i ma ok 75cm, pani dr potwierdzila ze Mała nalezy do tych drobniejszych dzieci! Angelinka na roczek miala 11kg a chłopcy po ok 13-14kg;-)
możemy powoli zamieniać bebilon pepti na zwykle modyfikowane bo od 2miesiecy Mała je jogurty i serki i nie ma zadnych niepokojących objawów

reklama
Do góry